fbpx

Resident Evil 4 is meteen populairste game uit de franchise op Steam

Het mag stilaan wel duidelijk zijn dat Resident Evil 4 een bijzonder geslaagde remake is. Niet alleen zijn alle reviews lovend, ook de cijfers op Steam bewijzen waarom deze game een must play is.

Sinds vandaag is Resident Evil 4 officieel verkrijgbaar voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc. En dat de game op pc enorm populair is, bewijzen volgende cijfers.

Volgens de statistieken van SteamDB kent Resident Evil 4 op dit ogenblik een piek van 140240 gelijktijdige spelers, wat meteen een record is voor een Resident Evil-game. Resident Evil Village kende twee jaar geleden een piek van 106631 gelijktijdige spelers. De overige remakes van Resident Evil-games namelijk 2 en 3 kenden respectievelijk een piek van 74227 en 60293 gelijktijdige spelers. De statistiek die mij het meest verbaast is dat Resident Evil 7: Biohazard een piek van slechts 20449 gelijktijdige spelers kende. Zou het zijn omdat deze game zodanig eng is?

Resident Evil 4 betreft een remake van het origineel dat in 2005 verscheen. De game was al één van de populairste uit de franchise maar zal dit na deze remake zeker helemaal worden.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon op deze aardbol zijn die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.

%d bloggers liken dit: