fbpx

Ubisoft ontwikkeld een AI-tool om gesprekken van NPC’s te genereren

Ubisoft

De laatste maanden staan in de AI-wereld volledig in het teken van ChatGPT, een artificiële intelligentie waarmee je uitvoerige gesprekken kan voeren of opdrachten kan geven om teksten te schrijven.

Ubisoft La Forge werkt blijkbaar aan een vergelijkbare tool om in te zetten bij de ontwikkeling van games. Deze tool kreeg de naam Ubisoft Ghostwriter en is voornamelijk bedoeld om weinig belangrijke teksten te genereren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan teksten van marktkramers of bezoekers op een markt in Assassin’s Creed.

Hiermee bedoeld Ubisoft de teksten die je in de achtergrond van een open wereld hoort om zo de wereld voller te laten klinken. De redenering van Ubisoft is dat door het gebruik van Ubisoft Ghostwriter hun eigen copywriters meer tijd gaan krijgen om belangrijke verhaalelementen dieper uit te werken.

Ubisoft benadrukt dat de teksten en geluiden die de tool voorbrengt altijd nog worden gecheckt door medewerkers. Het is volgens hen écht een tool om het werk van copywriters te verlichten.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: