fbpx

Microsoft gaat voor eigen mobiele app-winkel

Microsoft-ontslagen

De tijd waarin we enkel op pc of (hand)console videogames speelden ligt al ver achter ons. Daar zijn ze zich ook bij Microsoft van bewust. Hoog tijd dus om een versnelling hoger te schakelen zegt grote baas Phil Spencer.

Microsoft Gaming CEO Phil Spencer heeft de plannen van de uitgever onthuld om een eigen in-house app store te openen, waarbij games en andere software rechtstreeks aan mobiele apparaten worden verkocht.

We willen in een positie zijn om Xbox en content van zowel ons als onze partners van derden aan te bieden op elk scherm waarop iemand zou willen spelen,” zei Spencer in een interview met de Financial Times. “Vandaag kunnen we dat niet op mobiele apparaten, maar we willen toewerken naar een wereld waarvan we denken dat die eraan komt, waarin die apparaten worden opengesteld.”

De Digital Markets Act die eraan komt – dat zijn het soort dingen waar [Microsoft] plannen voor maakt… Ik denk dat het een enorme kans is.

Spencer verwees ook naar de mogelijkheid dat Xbox Game Pass en cloud gaming-diensten in de nieuwe winkel verschijnen. Microsoft hoopt natuurlijk een aantal van de populairste mobiele titels van dit moment in handen te krijgen, waaronder Call of Duty Mobile en Candy Crush Saga.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: