fbpx

Second Life krijgt nieuw leven op mobiele toestellen

Second Life

Second Life. Het is een naam dat ik al héél lang niet in de mond heb genomen. Niet verwonderlijk want de game, al is het volgens ontwikkelaar Linden Lab geen game, is ondertussen al bijna 20 jaar oud.

Begin jaren 2000 stond er geen rem op de populariteit van Second Life. Een ‘ervaring’ dat volgens de ontwikkelaars vooral gezien moest worden als een alternatieve leefwereld waarin je op een digitale manier kan samenleven en ervaringen kan delen met anderen.

Nu zijn we 2023 en ja, Second Life bestaat nog steeds! Meer zelfs. Linden Lab heeft aangekondigd dat ze werken aan een mobiele versie én dat er dit jaar nog een beta wordt georganiseerd. In een uitgebreide video krijgen we ook de eerste beelden te zien van Second Life Mobile. Erg spectaculair ziet het er allemaal niet uit om eerlijk te zijn.

Deze versie draait op Unity en gaan cross-platform ondersteunen zodat je op verschillende toestellen met hetzelfde personage online kan gaan. De mobiele versie van Second Life komt naar iOS-, iPadOS en Android-toestellen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: