fbpx

Xbox is dit jaar niet fysiek aanwezig op de E3

Xbox E3

De grootse gamebeurs E3 gaat dit jaar na enkele jaren afwezigheid door corona opnieuw door in Los Angeles. Al lijkt het erop dat de organisatoren noodgedwongen de focus zullen moeten leggen op kleinere uitgevers en ontwikkelaars.

Nadat Sony en Nintendo al bevestigd hadden dat ze niet aanwezig zullen zijn op de beursvloer, heeft Microsoft via een woordvoerder laten weten dat er géén Xbox-stand zal zijn op E3. Ze willen de focus leggen op hun eigen Show Case die op 11 juni wordt uitgezonden.

Bovendien had Phil Spencer enkele maanden geleden nog zijn steun uitgesproken ten opzichte van de E3. Al lijkt het erop dat onderaan de streep de centen tellen en dat het management dus beslist heeft om het marketingbudget anders in te plannen.

De belissing van Microsoft heeft als resultaat dat geen enkel consoleplatform aanwezig zal zijn op de E3-beursvloer. Welke gevolgen dit zal hebben voor de toekomst van de E3-beurs is niet bekend, maar positief is dit allerminst.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: