fbpx

The Hidden Treasure Of Area Zero DLC aangekondigd voor Pokémon Scarlet en Violet

In The Hidden Treasure Of Area Zero duiken fans dieper in de wereld van Pokémon Scarlet of Pokémon Violet tijdens twee verschillende avonturen. Deel 1: The Teal Mask wordt in het najaar van 2023 gelanceerd, en Deel 2: The Indigo Disk verschijnt op een later moment.

Spelers kunnen hun huidige SAVE-gegevens van Pokémon Scarlet of Pokémon Violet gebruiken om hun avontuur in The Hidden Treasure Of Area Zero voort te zetten.

In deze nieuwe downloadbare content verlaten spelers de regio Paldea, het toneel van Pokémon Scarlet en Pokémon Violet. In Deel 1: The Teal Mask gaan spelers op schoolreis naar Kitakami, een land waar ze meedoen aan een gezamenlijk outdoorstudieprogramma van hun academie en een andere school. In Deel 2: The Indigo Disk reizen spelers als uitwisselstudent af naar de Blueberry Academy, een zusterschool van hun eigen academie. Terwijl beide delen afzonderlijke verhaallijnen hebben, vertellen ze samen één verhaal.​

In Deel 1: The Teal Mask worden spelers uitgekozen voor een schoolreis die elk jaar samen met een andere school wordt georganiseerd. Ze gaan naar Kitakami, een land waar een enorme berg hoog oprijst en de mensen aan de voet hiervan wonen. Het is een uitgestrekte oase van rust met rijstvelden en appelgaarden. De schoolreis blijkt samen te vallen met een festival dat tijdens dit jaargetijde altijd in het dorp in Kitakami plaatsvindt. Door de talrijke straatverkopers en kramen heerst er een grote drukte. Spelers ontmoeten nieuwe vrienden en Pokémon, terwijl ze de mysteries achter de volksverhalen van dit land proberen te ontrafelen.​

In Deel 1: The Teal Mask en Deel 2: The Indigo Disk kunnen spelers 230 bekende Pokémon uit andere regio’s tegenkomen die nog niet in Pokémon Scarlet en Pokémon Violet verschenen zijn. Hiertoe behoren Pokémon die spelers via Pokémon HOME naar hun spel over kunnen brengen of die ze via ruilen verkregen hebben​ Verder ontmoeten spelers de nieuwe Legendary Pokémon Ogerpon in Deel 1: The Teal Mask en Terapagos in Deel 2: The Indigo Disk. In Deel 1: The Teal Mask maken ook de drie Pokémon Okidogi, Munkidori en Fezandipiti hun opwachting. Ze zijn bij de bewoners van het dorp geliefd als helden die Kitakami in het verleden beschermd hebben. Om hun dankbaarheid te betuigen, hebben de bewoners stenen standbeelden van hen laten maken. ​

Spelers die The Hidden Treasure Of Area Zero uiterlijk dinsdag 31 oktober 2023 kopen, krijgen een seriecode voor een speciaal cadeau: een Hisuian Zoroark met drie speciale kenmerken.​ Deze Hisuian Zoroark kan via de normale gameplay de aanval Happy Hour leren en beschikt daarnaast over Tera Blast, Bitter Malice en Nasty Plot.​ Hij heeft het teken ‘Charismatic’ en zijn Tera-type is ‘Dark’. De seriecode is geldig tot en met donderdag 29 februari 2024.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)