fbpx

Sony haalt PS VR2 Sense-controller uit elkaar

PlayStation PS VR2 Sense Controller

Over exact een week kan iedereen die het wil de PlayStation VR2 in huis halen. Wij hebben hem ondertussen in huis en je mag snel de review van Sony’s VR-bril voor de PlayStation 5 op deze website verwachten.

Naast de vernieuwde VR-bril zitten er twee nagelnieuwe PS VR2 Sense-controllers in de doos. Van deze controllers heeft Sony nu een uitgebreide teardownvideo vrijgegeven. Handig, want zo hoef jij je eigen controllers niet open te breken uit nieuwsgierigheid.

Hieruit blijkt onder andere dat er 17 verschillende infraroodleds verwerkt zijn per controller. Deze zitten verstopt in de grote witte ring en zorgen ervoor dat ze zichtbaar zijn voor de camera’s op de VR-bril zelf.

Verder zijn de controllers ook in staat om individuele vingers te herkennen. Hier kunnen ontwikkelaars dan weer gebruik van maken om zogenaamde gesture controls te implementeren in hun games.

De PlayStation VR2 is vanaf 22 februari verkrijgbaar voor €599 en werkt enkel op de PlayStation 5.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: