fbpx

Naughty Dog stelt pc release van The Last of Us Part I met kleine vier weken uit

Pc gamers die uitkeken naar de release van The Last of Us Part I, zullen iets langer geduld moeten hebben. De oorspronkelijke release stond gepland voor 3 maart maar wordt nu vastgelegd op 28 maart.

Via Twitter laat ontwikkelaar Naughty Dog het volgende weten: ‘Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: we hadden aanvankelijk aangekondigd dat The Last of Us Part I op 3 maart voor pc zou uitkomen, maar we hebben besloten de lanceringsdatum een paar weken op te schuiven; hij komt nu uit op 28 maart. Wij van de studio zijn de afgelopen weken volledig weggeblazen door de overvloed aan liefde en steun voor The Last of Us. We voelen jullie liefde voor de HBO-verfilming, zien jullie prachtige Photo Modus afbeeldingen en zien hoe de wereld en de personages die onze studio bijna tien jaar geleden creëerde, nieuwe en oude fans blijven bereiken. We weten dat velen van jullie het verhaal waarmee het allemaal begon hebben herbeleefd met The Last of Us Part I op PlayStation 5 en we beseffen dat velen van jullie enthousiast zijn om – sommigen voor het eerst – mee te doen als deel I op pc verschijnt.

En dus willen we ervoor zorgen dat The Last of Us Part I op pc debuuteert in de best mogelijke versie. Deze paar extra weken stellen ons in staat om ervoor te zorgen dat deze versie van The Last of Us aan jullie en onze normen voldoet. We vinden het zo spannend om The Last of Us Part I naar een nieuw platform te brengen en nieuwe en terugkerende spelers te verblijden met het onvergetelijke overlevingsverhaal van Joel en Ellie, en we hopen dat jullie blijven uitkijken naar de pc-release op 28 maart. Het team van Naughty Dog waardeert jullie steun en enthousiasme, en we kijken ernaar uit om binnenkort meer te delen over de pc-versie van The Last of Us Part I
’.

The Last of Us verscheen in 2013 voor PlayStation 3 en kreeg een dik jaar later een geremasterde versie voor PlayStation 4. Op 2 september 2022 verscheen de remake voor PlayStation 5. In mijn review gaf ik de game de maximumscore en omschreef ik The Last of Us Part I als het perfecte voorbeeld hoe een remake moet zijn.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon op deze aardbol zijn die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.