fbpx

Medion lanceert Medion Erazer Beast X40 en Medion Erazer Major X20 gaming laptops

Persoonlijk game ik veel liever op een gaming laptop dan op een desktop. Het is handiger, en je kan hem overal neerzetten of meenemen. Vaak moeten ze qua specs ook niet onderdoen voor de desktop gaming pc’s.

Nota: onderstaande info komt uit het persbericht. We hebben ze niet getest.

MEDION ERAZER heeft vandaag twee hoogwaardige gaming-laptops aangekondigd die beschikken over de nieuwste NVIDIA-videokaarten. De videokaarten bevatten de innovatieve Ada Lovelace-architectuur en bieden daarmee levensechte virtuele werelden, realistische real-time ray tracing en AI-ondersteunde grafische kracht. De MEDION ERAZER Beast X40 valt op door de optionele externe waterkoeling, terwijl de MEDION ERAZER Major X20 zich vooral onderscheidt door zijn compacte formaat (16-inch). Bovendien zijn beide laptops uitgerust met Intel-processors van de geavanceerde 13e generatie.

MEDION ERAZER Beast X40
Met de Beast X40 lanceert MEDION de opvolger van de hoogwaardige gaming-sensatie Beast X30 en zet wederom een nieuwe standaard. De “Beast” is uitgerust met de GeForce RTX 4090-videokaart uit de gloednieuwe NVIDIA 40-serie en belooft meeslepende gameplay op het hoogste niveau.

De grafische kaart wordt geleverd met de effectieve G-Sync-technologie en een luxueuze 16 GB aan VRAM. Dit zorgt voor gamesessies met sterk verminderde screen tearing. Gamers profiteren ook van de krachtige 13e generatie Intel Core i9-13900HX processor, evenals de ruime 2 TB PCIe Gen 4×4 SSD en 32 GB DDR5 RAM. Om deze krachtpatser koel te houden, zelfs in verhitte gevechten, zijn zowel de processor als videokaart voorzien van vloeibare metalen thermische pasta.

Het 17-inch paneel met een refresh rate van 240 Hz is verantwoordelijk voor de soepele weergave van hectische sequenties. QHD+ biedt de perfecte resolutie die de ogen, zelfs tijdens sessies tot diep in de nacht, niet vermoeit. Daarnaast zorgt de 16:10 beeldverhouding in combinatie met de slanke schermrand voor een optimaal gezichtsveld. Het mechanische toetsenbord met CHERRY MX Ultra low profile switches brengt het beslissende voordeel dankzij de verhoogde precisie.

De Beast X40 levert een geoptimaliseerde audio-ervaring met speakers die beschikken over Nahimic by SteelSeries-technologie. De MEDION ERAZER Cooling Kit is los verkrijgbaar en is een unieke innovatie die zorgt voor extra kracht. Het optionele, externe waterkoelsysteem wordt eenvoudig op de laptop aangesloten en zorgt voor een prestatieverhoging tot 10 procent*. De MEDION ERAZER Beast X40 is ook verkrijgbaar in een tweede versie met NVIDIA GeForce RTX 4080, 1 TB PCIe Gen 4×4 SSD en 16 GB DDR5 RAM.

MEDION ERAZER Major X20
De Major X20 is een van de eerste laptops in Europa die standaard is uitgerust met de GeForce RTX 4070 uit de nieuwste NVIDIA-serie. Deze troef met 8 GB VRAM en NVIDIA G-Sync zorgt onder andere voor ultiem soepel gamen met sterk verminderde screen tearing. De nodige rekenkracht wordt geleverd door de Intel Core i9-13900HX-processor van de geavanceerde 13e generatie.

De processor en videokaart zijn uitgerust met vloeibare metalen thermische pasta die ervoor zorgt dat de temperatuur niet in het rood komt te staan, zelfs tijdens de meest intense strijd. Het snel opstarten van programma’s en korte laadtijden worden gegarandeerd door de 2 TB PCIe Gen 4×4 SSD en 32 GB DDR5 RAM. Dit alles zorgt voor solide gameplay en vloeiende graphics op het paneel met QHD+ en een verversingssnelheid van 240 Hz.

Dankzij het compacte 16-inch formaat biedt de laptop niet alleen topprestaties bij gaming in een 16:10 beeldverhouding, maar past deze ook perfect in een rugzak. Het mechanische toetsenbord met CHERRY MX Ultra low profile switches geeft de nodige precisie en daarmee het beslissende voordeel bij elke boss fight.

Bovendien zorgt de Nahimic by SteelSeries-technologie voor een nog betere audio-ervaring tijdens het gamen.

De MEDION ERAZER Beast X40 met NVIDIA GeForce RTX 4090 is vanaf 10 februari verkrijgbaar in de MEDION Shop tegen een adviesprijs van € 4.499. De versie met NVIDIA GeForce RTX 4080 is verkrijgbaar tegen een adviesprijs van € 3.499.

De los verkrijgbare MEDION ERAZER Cooling Kit komt tegelijkertijd uit en kost € 249. De MEDION ERAZER Major X20 is vanaf 20 februari verkrijgbaar in de MEDION Shop. Met de Intel Core i9-13900HX processor en 32 GB DDR5 RAM kost de laptop € 2.499. Met de Intel Core i7-13700HX processor en 16 GB DDR5 RAM kost de laptop € 2.299.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: