VIDEO: Forza Motorsport wordt de meest geavanceerde racegame ooit

Forza Motorsport

Tijdens de Xbox & Bethesda Developer_Direct-presentatie werd uitgebreid stilgestaan bij de volgende game uit de Forza Motorsport-reeks.

Verschillende ontwikkelaars van Turn 10 nemen in de bijna zeven minuten durende video het woord. Zo wordt er stilgestaan bij de ontwikkeling van het geluid, maar ook bij het feit dat er maar liefst vijfhonderd bolides in Forza Motorsport aanwezig zullen zijn.

Stuk voor stuk zullen deze wagens uitgewerkt zijn tot in het kleinste detail, waarbij ook erg veel aandacht geschonken wordt aan de verfoppervlakken en hoe deze het licht weerkaatst. Want het coole is dat de game gerenderd zal worden op 4K en 60fps inclusief ray-tracing.

Je krijgt ook de mogelijkheid om je bolides helemaal uit te bouwen door middel van meer dan achthonderd verschillende upgrades. Deze upgrades hebben dan weer impact in hoe je wagen klinkt op de baan. De banden zullen op een andere manier gillen als je door de bochten scheurt, net zoals het geluid dat de wind maakt wanneer deze rond je wagen vliegt.

Waar ik wel van onder de indruk was, is het systeem dat Turn 10 heeft ingebouwd dat ervoor zorgt dat stof op een realistische manier op je wagen blijft plakken. Naargelang lange races vorderen, zal je merken dat stof zich op plekken waar weinig luchtweerstand is het stof blijft plakken aan je carrosserie. Vetjes!

Tot slot krijgt de game voor het eerst in de reeks ook een gedetailleerd weersysteem met een dag- en nachtcyclus en kunnen we ons gaan uitleven op meer dan twintig verschillende omgevingen. In de video krijgen we ook al een eerste blik op het Zuid-Afrikaanse Kyalami Grand Prix Circuit dat een van de vijf nieuwe omgevingen is.

Forza Motorsport kreeg jammer genoeg nog geen releasedatum mee, maar moet volgens de ontwikkelaars dit jaar nog naar Xbox Series X|S en pc (Steam) scheuren. Uiteraard verschijnt de game ook op Game Pass.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.