Mac Walters stap na 19 jaar op bij BioWare

Z’n naam zegt je misschien niet veel, maar Mac Walters is medeverantwoordelijk voor de iconische gamereeks Mass Effect waarvan het tweede deel nog altijd één van mijn favoriete games aller tijden is. BioWare verliest met Walters één van zijn belangrijkste pionnen.

De man verdiende zijn eerste strepen bij BioWare in het jaar 2003 door mee te schrijven aan de RPG Jade Empire. Vervolgens schreef hij letterlijk geschiedenis als Senior Writer voor Mass Effect 2 en 3 in de Mass Effect-trilogie. Daarnaast had hij ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling van Mass Effect: Andromeda en het in 2019 verschenen Anthem.

Zijn recentste medewerking verleende hij als Production Director aan het nog niet verschenen Dreadwolf, het vierde deel in de Dragon Age franchise. Zorgen dus voor EA om zo snel mogelijk vervanging te zoeken en de ontwikkeling met een volledig team te kunnen verder zetten.

Hij kondigde zijn afscheid aan via Twitter en bedankte in zijn bericht heel het team van BioWare en wenste hen nog veel succes in de toekomst. Wat Mac Walters zijn volgende uitdaging wordt is nog niet duidelijk.

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.