Sea of Thieves krijgt nieuwe update met een PvE-avontuur

Sea-of-Thieves-Season-6-Featured

Nu Ubisofts Skull & Bones nog maar eens uitgesteld is, moeten piraten van het eerste uur en zij die wel houden van een avontuurlijk leven op de zeven wereldzeeën op zoek naar een alternatief. Voor al die spelers is er gelukkig Sea of Thieves.

Na een ietwat tegenvallende start heeft deze game zich weten te herpakken en is die levendiger dan ooit. Dat heeft ongetwijfeld ook te maken met de vele updates die het spel alive and kicking houden.

Zo kondigde ontwikkelaar Rare een nieuwe update aan voor 2023 die zich richt op een betere matchmaking, evenals de toevoeging van Pet Rocks en een gloednieuw live event genaamd The Secret Wilds.

Het Secret Wilds-event gaat verder waar het vorige PvE-event The Rogue’s Legacy ophield, dat het achtergrondverhaal van een ondode piraat genaamd Captain Briggsy onderzocht.

Het event loopt van 18 januari tot 2 februari, dus spelers hebben een paar weken de tijd om zich verder in het mysterie te verdiepen.

Sea of Thieves krijgt ook een hele reeks nieuwe cosmetica, waaronder de “Labyrinth Looter”-set van outfits, wapens en scheepsaccessoires met als thema de Griekse mythe van Theseus en de Minotaurus.

De meest opvallende verbetering is die aan de PvP-modus van het spel, vooral wat betreft de matchmaking-systemen. In een poging om de wachttijden te verkorten, introduceert Rare een systeem dat spelers koppelt aan een tegenstander van dezelfde factie als de laadtijden te lang zijn, zodat spelers altijd in een spel kunnen komen.

Daarnaast verhoogt Rare het aantal PvP-arena’s van zes naar 50, en krijgt de verliezende bemanning in een gevecht meer compensatie in een poging om verliezen minder vervelend te maken.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.