Iedereen wil The Last of Us (her)spelen

Herinner je je nog het effect dat The Witcher-serie had op The Witcher 3: Wild Hunt? Wel, het ziet ernaar uit dat The Last of Us-serie dezelfde invloed heeft op de game: iedereen wil hem plots (her)spelen.

Ik heb The Last of Us ondertussen (doorheen de jaren) drie keer uitgespeeld. De game blijft voor mij een van de meest iconische scenes ooit in een videogame hebben. Ik bedoel dan die scene met de giraffen in dat schoolgebouw. (Benieuwd of die ook in de serie zit trouwens).

Het ziet er ondertussen naar uit dat de HBO-reeks, inmiddels razend populair, heel wat mensen er toe aanzet om de game te spelen (en dus te kopen) of te herspelen. Dat blijkt toch uit onderstaande cijfers.

Blijkt namelijk dat de verkoop van The Last of Us met 238 procent gestegen is. De cijfers voor The Last of Us: Remastered zijn nog straffer, die verkoop steeg met maar liefst 322 procent.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'Iedereen wil The Last of Us (her)spelen'

  1. Jammer genoeg dat ik bij deze de juist voorspelling had en een prijsdaling voor de remake trager gaat verlopen (om hem een 3de keer aan te schaffen). Anderzijds goed nieuws dat de serie goed gemaakt is en men daaruit voor volgende adaptaties grote lessen uit kan trekken.
    Een van mijn favoriete games, en daarbij wetende dat apocalyptische werelden mij doorgaans afstoten in games & films. Het kriebelt voor de remake maar de prijs zal het moeten rechtvaardigen gezien ik reeds de regular & remastered versies gekocht heb.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.