“Ook op consoles is Monster Hunter Rise een vette aanrader”

Monster Hunter Rise Sunbreak

Capcom heeft met de Monster Hunter-reeks al jaren goud in handen. In 2021 scoorde Capcom opnieuw met Monster Hunter Rise, het zesde deel uit de reeks, op Nintendo Switch (en iets later op pc). Doet de game het, na al die maanden, op consoles minstens even goed?

Waarom Wel?

Monsterplaag

Zoals vanouds kan je van Monster Hunter Rise meer van hetzelfde verwachten en zit het lokale dorp met een ware monsterplaag. Na het aanmaken van je eigen personage (dat tot in de diepste details kan – enorm overweldigend trouwens voor nieuwkomers) wordt duidelijk gemaakt dat jij als nieuwe strijdkracht een handje mag helpen toesteken.

Hoe meer monsters er worden verslagen, des te beter voor het dorp, maar ook het volk en lokale handelaars die je steun maar al te goed zullen kunnen gebruiken. Voor Monster Hunter-leken is Rise een ideale iteratie om je eerste stappen in het jagen te zetten. De vele NPC’s zullen je quests toekennen en wegwijs maken in de wereld van Monster Hunter, opbouwend van het verslaan van kleine monsters en het verzamelen van grondstoffen tot grote, moeilijkere opdrachten.

Vriendjes maken

Het leukste aan Monster Hunter Rise zijn niet alleen de kleurrijke omgevingen, de praatgrage personages en verschillende soorten opdrachten, maar het gezelschap waarin je vertoeft. Zo krijg je de steun van je eigenste Palamute en Palicoes, ofwel hond en kat. Je Palamute zal perfect van pas komen om op zijn rug sneller doorheen de omgevingen te lopen, terwijl je Palicoes je op andere manieren zal steunen tijdens de jacht zoals het aanvullen van je levensbalkje of het gooien van bommen naar monsters.

Uiteraard is dat niet het enige gezelschap waar je op zal kunnen rekenen, gezien ook Monster Hunter Rise toelaat om samen met vrienden online te spelen en samen quests aan te gaan. Zo verlengt men strategisch de ietwat kortere single player-ervaring op een ideale manier.

Waarom Niet?

Gemiste kans

Het grootste nadeel aan Monster Hunter Rise is niet dat de game er mooier had kunnen uitzien op onze PlayStation 5 (als we dit vergelijken met Monster Hunter World) en grafische glitches weggewerkt konden zijn, maar het feit dat men een grote kans laat liggen. Zo verkiest Capcom om de game zonder reeds verschenen DLC uit te brengen. Spelers die Monster Hunter Rise op console oppikken, zullen tot deze lente/zomer moeten wachten op Sunbreak, terwijl men evengoed deze (re)release had combineren met de DLC (aan een gunstige prijs).

VERDICT

8

Capcom brengt op een vakkundige manier Monster Hunter Rise naar consoles en stelt niet teleur op vlak van gameplay en inhoud. Grafisch kon het iets beter (ook al biedt de game 4K aan 60fps aan) en hadden we graag Sunbreak inbegrepen gezien. Hoe dan ook een aanrader, ook op console!

Pluspunten
+ Character creation
+ Online
+ Zowel voor newbies als veteranen

Minpunten
– Grafische glitches
– Géén Sunbreak DLC

Monster Hunter Rise
Beschikbaar vanaf 20/01/2023
Beschikbaar op PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / Switch / PC
Gespeeld op PS5
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door Johan

Johan startte al relatief snel met gamen op zijn geliefde Videopac G7000 en knokte zich het liefst een weg doorheen zijn eeuwigdurende jeugd met Tekken 3. Na een heuse carrière in de gaming bizz op vervroegd pensioen als bijklusser voor Pragalicious.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.