Anno 1800 trekt op 16 maart naar next-gen consoles

Voor het eerst in de 25-jarige geschiedenis van de franchise lanceert een grote Anno-game op console. Anno 1800 Console Edition verschijnt heel binnenkort voor PlayStation en Xbox.

Ubisoft’s Anno 1800 Console Edition bevat de volledige Anno 1800 basisgame met alle grote Game Updates die tot nu toe zijn uitgebracht. De game heeft meerdere verbeteringen gekregen om het spel op console net zo leuk te maken als op pc. Zo is de volledige UI opnieuw ontworpen, is er een vergrote regiokaart om snel tussen eilanden te springen, is er de optie om automatisch wegen aan te leggen rond bouwblokken en is er de Annopedia met veel nuttige informatie over spelmechanismen en functies.

Consolespelers profiteren ook van verschillende functies die de afgelopen jaren voor de pc-versie ontwikkeld zijn zoals het statistiekenscherm om een overzicht te houden van je productie, bevolking en financiën, een dag-en-nachtcyclus om je steden in een heel ander licht te zien en de co-op modus om de uitdagingen van de 19de eeuw met vrienden aan te gaan. Net zoals op pc kunnen maximaal 16 spelers deelnemen aan een sessie.

De game is vanaf nu te pre-orderen in twee versies:

  • De Standard Edition (€ 40,00) dewelke het basisspel bevat
  • De Deluxe Edition (€ 50,00) dewelke het basisspel bevat en drie cosmetische DLC’s

Anno 1800 Console Edition zal op 16 maart verschijnen voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.