Importeren van Steam-games verleden tijd in GOG

GOG.com

Zowat elke uitgever heeft zo wel zijn eigen pc-launcher tegenwoordig. CD Projekt Red zag het bij de lancering van GOG iets groter en wilde een one-stop-shop worden voor alle pc-gamers.

Zo kon je namelijk games van andere platformen, zoals Steam, in GOG importeren via de GOG Connect-feature. Helaas maakten te weinig gamers gebruik van deze feature, waardoor CD Projekt Red de stekker uit de dienst trok.

Niet dat gamers niet van het bestaan afwisten van GOG Connect. Op papier leekt de feature een waanzinnig goed idee, maar in de praktijk leken er toch te veel obstakels te zijn om echt interessant te zijn.

Zo moesten games die je wilde importen in de eerste plaats DRM-vrij zijn. Bovendien stelden heel wat andere uitgever limieten aan deze service waarbij er uiteindelijk te weinig games waren die van GOG Connect gebruik konden maken.

CD Projekt Red trok daarom in alle stilte de stekker uit de service.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.