Knipperen met je ogen wordt afgestraft in The Dark Pictures: Switchback VR

The Dark Pictures Switchback VR

Nee, horrorgames zijn niet mijn dada. Ik vind er niks aan om constant op de tippen van mijn digitale tenen te lopen om uiteindelijk toch de schrik van m’n leven mee te maken.

De vele horrorgames op PlayStation VR heb ik dan ook met veel plezier aan mij laten voorbij gaan. Dat zal ongetwijfeld met de PlayStation VR2 ook zo zijn, maar de techniek die ze in The Dark Pictures: Switchback VR gaan gebruiken, klinkt wel interessant.

De game van Supermassive Games gaat namelijk gebruik maken van de eyetracking die aanwezig is in de PSVR2. En dat doen ze op een heel interessante manier.

Wie geen spoilers wil, leest best niet verder.

Volgens een artikel in EDGE worden we in de on-rails horrorgame op een gegeven moment gedropt voor een mysterieuze kamer met een deur waarop ‘Don’t blink’ staat geschreven. Wanneer we de kamer binnenwandelen treffen we er mannequinpoppen aan die onder het bloed zitten. Deze staan er stokstijf bij, maar enkel wanneer je met je ogen knippert, komen ze tot leven. Het zal dus zaak worden om ofwel niet te knipperen of om ervoor te zorgen dat je wapen altijd herladen is wanneer je toch even je ogen moet sluiten!

Een interessante manier om de nieuwe technologie in de PlayStation VR2 te gebruiken lijkt mij.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.