“De ontwikkeling van Fable ligt niet in de vuilbak”

Fable

Het is ondertussen al van 2020 geleden dat we voor het eerst de officiële bevestiging hebben gekregen dat een nieuwe Fable-game in ontwikkeling is. De ontwikkelaar van dienst is Playground Games, verantwoordelijk voor de Forza Horizon-games.

Fable zou ontwikkeld worden op de ForzaEngine en dat zou volgens enkele insiders voor de nodige problemen zorgen.

Volgens IdleSloth op Twitter en een anonieme gebruiker op 4-Chan zou de meest recente versie van de game zo miserabel draaien, dat beslist werd om het werk van de voorbije twee jaar de vuilbak in te kieperen.

Het ontwikkelteam zou de game nu volledig opnieuw aan het opbouwen zijn in de Unreal Engine waardoor alles beter en vlotter speelbaar zou moeten zijn. Dit alles zou er ook voor gezorgd hebben dat de release nu intern op Q4 2024 gepind staat.

Niet al te best nieuws om 2023 mee te starten, ware het niet dat Christopher Dring, het hoofd van GamesIndustry, op Twitter gereageerd heeft met de droge woorden: “This is not true”.

Of hij hiermee bedoeld dat het hele verhaal onwaar is of slechts enkele elementen van dit gerucht, is dus niet bekend.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.