fbpx

De gamereleases van januari (One Piece Odyssey, Monster Hunter Rise, Forspoken, Dead Space,… )

Pragalicious Januari 2023 releases

2023 begint met virtueel vuurwerk. Januari brengt al meteen heel wat toppertjes met zich mee. De bende van One Piece trekt opnieuw op avontuur en ook SpongeBob en z’n vrienden hebben zin in feest. Er wachten monsters in de werelden van Monster Hunter en Forspoken. Voor een gradatie of tien extra gruwel kan je bij Dead Space terecht. Ook zijn er heel wat tearjerkers qua story driven indie titels die aandacht eisen.

13 januari

One Piece Odyssey (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

25 jaar One Piece, dat moet gevierd worden! Met Odyssey kan het feest volledig losbarsten, want de originele auteur van de manga heeft het verhaal volledig mee geschreven. Luffy en de Straw Hat Crew mogen zich opmaken voor een groots avontuur wanneer ze terecht komen op het mysterieuze eiland Waford. In deze JRPG mag je de geliefde over-the-top vibe van One Piece verwachten, zowel qua combat als storytelling. Er zijn gekende en volledig nieuwe karakters die allemaal hun weg proberen te vinden doorheen de wilde natuur van deze nieuwe wereld. Welke verdoken schatten liggen er voor het grijpen?

19 januari

A Space For The Unbound (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Deze pixelart game brengt een vertederend verhaal over angst en depressie. Twee zware onderwerpen die tegen de achtergrond van ruraal Indonesië gebracht worden. Zeemzoete en soms tragische muziek, lastige situaties en een moeilijke liefde zorgen voor een emotionele ervaring. Een jongen en een meisje die ontdekken dat ze elkaar graag zien én over speciale krachten beschikken brengen alles in een stroomversnelling. Deze story-driven experience belooft hard aan je hart te trekken en de traanklieren goed te masseren.

Colossal Cave (PS5, XsX, PC, Switch)

We hebben het er in onze podcast al vaak over gehad: remasters en remakes komen té snel na hun originele versies. Maar als je game stamt uit 1976, dan mag je 46 jaar later wel al eens een herwerkte versie brengen. Het originele Colossal Cave Adventure was een text-on-screen avontuur waarbij je moest uittypen welke actie je nam om verder te raken in het verhaal. In deze nieuwe versie zal je de bekende grot zélf verkennen. Naast moeilijke beslissingen wachten je ook uitdagende puzzels. Gevaar loert om elke hoek, met agressieve draken, dwergen, slangen en beren. Gelukkig is er een ietwat vriendelijke maar mysterieuze uil.

20 januari

Monster Hunter Rise (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Er lijkt geen einde te komen aan de barrage van monsters maar echte fans van Monster Hunter hebben daar geen problemen mee. Rise werd vorig jaar succesvol uitgebracht op de Switch en krijgt nu z’n release op PlayStation en Xbox. Rise bouwt verder op het succes van World en brengt een hele resem aan nieuwe grote gevaarlijke beesten, gebaseerd op Japanse folklore. In de grote wereld van Monster Hunter ga je die te lijf met 14 verschillende wapens en heel wat andere unieke items in jouw loadout. Deze hack and slash RPG laat je jouw eigen unieke jager uitbouwen. Eentje die hopelijk wat flinke klauwenmeppen kan verdragen.

Fire Emblem Engage (Switch)

Duizend jaar lang hebben ze in Elyos de rust gekend van een leven zonder een gevreesde draak. Aan alle mooie liedjes komt een einde. De gevreesde Fell Dragon is terug en daar mag jij iets aan doen. Een tactisch meesterwerkje moet op poten gezet worden om de rust en vrede terug te brengen. Er zijn 12 emblems om te verzamelen vooraleer je een kans hebt om victorie te kraaien. Deze turn based action game laat je lange strijden voeren en probeert het maximale uit je hersenpan te eisen. Vanuit het paradijs van Somniel probeer jij jouw troepen levend te houden, al ben je niet te beschaamd om zelf af te dalen tot het strijdtoneel.

24 januari

Forspoken (PS5, PC)

Frey had geen al te gemakkelijke periode in New York. Het leven zag er niet rooskleurig uit, tot ze plotseling terecht kwam in de wondere wereld van Athia. Deze magische wereld zit vol prachtige zichten, landschappen en natuur maar er loeren ook gevaarlijke monsters. Frey mag op zoek naar een weg terug naar huis. Gelukkig beschikt ze ineens over magische krachten waardoor parkour en combat ineens tot de voor de hand liggende opties behoren. Haar zelfbewuste, pratende armband Cuff maakt alles er nog wat magischer op. Deze action-adventure belooft een zeer kleurrijke nieuwe wereld vol geheimen en magische verhalen.

27 januari

Dead Space (PS5, XsX, PC)

In 2008 werd de lat van survival horror games door Dead Space tien verdiepingen hoger gelegd. De sci-fi horror bracht een intense ervaring die audiovisueel z’n tijd vooruit was. 15 jaar later wordt het eerste hoofdstuk van ingenieur Isaac Clarke opnieuw verteld. Isaac gaat met z’n plasma cutter op zoek naar z’n vriendin Nicole, die aan boord zat van de USG Ishimura toen deze een SOS-signaal verzond. Isaac komt met z’n crew de pure hel tegen eenmaal aan boord van het ruimteschip. De minimalistische HUD, de ijskoude ongemakkelijke sfeer en lugubere creaturen maken allemaal opnieuw hun opwachting. Ditmaal heeft Isaac ook zelf een stem. Het origineel is nog steeds een topper vandaag, dus is het afwachten of deze remake een nóg hoger niveau kan bereiken. De verwachtingen zijn groots.

31 januari

SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake (PS4, Xone, PC, Switch)

Iedereen die z’n ananas graag diep in de zee heeft kan aan de slag met The Cosmic Shake. SpongeBob krijgt enkele zeemeermintranen te pakken en kan enkele wensen doen. Die brengen hem tot in verschillende Wishworlds, waar cowboys, piraten en dino-slakken op hem wachten. Gelukkig is z’n trouwe vriend Patrick bij hem, al is die voor de gelegenheid getransformeerd tot een ballon. Hopelijk wordt deze game even hyperkinetisch gek als de geliefde reeks, al zal dat wel een zeer intense speelervaring betekenen. Dit kosmisch avontuur belooft ook komisch te worden met ieders favoriete wannabe-kaassouflé.

Season: A Letter To The Future (PS5, PC)

Estelle woont hoog in de bergen, in een plaats die onaangetast blijft van de verschillende seizoenen. Niemand verlaat deze plaats ooit, tot Estelle beslist er op uit te trekken. A Letter To The Future is een bicycle road game met storytelling in de kern. Estelle weet dat de wereld zoals we die kennen spoedig zal eindigen. Ze trekt er op uit om alles vast te leggen voor het nageslacht. Je zal dus reizen om foto’s te maken, geluiden vast te leggen en het verhaal van de wereld te vertellen. Het laatste seizoen is aangebroken. Een zeemzoet einde moet vastgelegd worden.

Age Of Empires 2: Definitive Edition (Xone, XsX)

Meer dan 1.000 jaar aan menselijke geschiedenis. Meer dan 200 uren aan unieke gameplay. Age Of Empires 2 is groots op heel wat verschillende manieren. De Definitive Edition brengt nog eens 3 extra campagnes en 4 beschavingen met zich mee. Deze ultieme ervaring komt eind januari ook naar Xbox. 23 jaar na het uitkomen van de originele AOE2 is deze strategy titel nog steeds razend populair. Kan jij jouw beschaving in leven houden, gelukkig maken en uitbreiden tot een echte wereldwijde grootmacht? De tijd van echte heersers is nu ook op Xbox aangebroken.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.

%d bloggers liken dit: