Gymkhana- en rally icoon Ken Block (55) overleden

Ken Block

Tragisch nieuws om de derde dag van 2023 mee af te sluiten. Gymkhana- en rally icoon Ken Block is vandaag op 55-jarige leeftijd overleden na een ongeval met een sneeuwscooter.

In een video op 30 december die hij op Instagram plaatste toonde hij nog de voorbereidingen die werden getroffen om een circuit te bouwen voor stunts met een sneeuwscooter. Dit werd hem uiteindelijk fataal.

Ken Block verscheen op mijn radar met een van de vele Gymkhana-video’s waarin hij de meest geschifte stunts uithaalde met zijn rallywagen. De stunts werden keer op keer meer intens en het proces werd ook vastgelegd voor de documentaire The Gymkhana Files op Amazon Prime. Gymkhana Five in San Francisco is voor mij toch wel een van de meest spectaculaire edities en toont hoe behendig Block met een wagen was.

Gamers kennen hem ongetwijfeld van zijn aanwezigheid in DiRT-games en Need for Speed uit 2015. Ook waren zijn getunede Hoonigan-bolides uit de Gymkhana-video’s ook terug te vinden in verschillende Forza-games.

Zoals in het bericht te lezen is op het Hoonigan-account, was Ken Block een pionier en visionair op vlak van racestunts en hoe ze in beeld te brengen. Hij was een ontzettend getalenteerde rijder en zal door heel wat racefanaten gemist worden.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.