MSI Titan GT77 HX is de eerste laptop met 4K/144Hz mini LED-display ter wereld

MSI Titan GT77HX 13v

Op donderdag 5 januari gaat de Consumer Electronic Show (of CES) 2023 van start. We mogen ons dan weer verwachten aan een karrenvracht aan coole nieuwe innovaties op vlak van consumenten elektronica.

MSI kon niet wachten tot donderdag en stuurde vandaag al een persbericht de wereld in waarin ze vol trots laten weten dat zijn vlaggenschip gaming-laptop, de Titan GT77 HX, ’s werelds eerste laptop zal zijn met een 4K/144Hz Mini LED-scherm.

Het 4K/144Hz-scherm op de Titan GT77 HX wordt aangedreven door AUO’s AmLED Mini LED-technologie, die volgens MSI superheldere achtergrondverlichting, HDR-prestaties en een voldoende breed kleurengamma belooft.

De piekhelderheid van het scherm is meer dan 1000 nits, wat 2,5 keer helderder is in vergelijking met gewone LCD en dankzij de 1008 dimzones kan een scherpere beeldkwaliteit met minder halo-effect worden verwacht.

Deze hoge piekhelderheid, samen met exclusieve AmLED’s Adaptive Control Technology die beelden nauwkeurig en dynamisch in realtime aanpast, zorgt volgens MSI ook voor behoorlijke HDR-prestaties. De Titan GT77 HX is bovendien gecertificeerd als VESA DisplayHDR 1000. Om zoveel mogelijk kleur weer te geven, heeft het scherm van de Titan GT77 een superbreed 100% DCI-P3-kleurengamma, wat voldoet aan de behoefte aan meeslepend gamen of entertainment.

Titan GT77 HX Display SPECIFICATIES
Grootte17.3” 16:9
Resolutie4K (3840×2160)
Refresh Rate144Hz
Respons tijd3ms (met Overdrive)
AchtergrondverlichtingMini LED (Aangedreven door AmLED Technology)
Dim Zones1008 (K-Zone)
Piek Helderheid1000 nits
HDR MogelijkheidVESA DisplayHDR 1000
Kleuren Gamma100% DCI-P3
Kleuren KalibratieTrue Color (Per paneelonderzoek en kalibratie)

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.