Batterij DualSense Edge gaat een stuk minder lang mee dan standaard DualSense

DualSense Edge

Het lijkt erop dat Sony serieus wat marketing moet gaan maken voor de zogenaamde pro-versie van hun DualSense-controller. Want na heel wat gemor over de prijs, is er nu ontsteltenis over de batterijduur van de DualSense Edge.

Eerder bracht Sony nog een uitgebreide video uit waarin het ontwerpteam uit legt wat de designfilosofie was bij de ontwikkeling van de DualSense Edge voor de PlayStation 5. Maar het lijkt erop dat het marketingteam vooral brandjes moet blussen.

Het was The Verge dat het vuur aan de lont stak bij hun preview van de controller. Ze wisten namelijk te zeggen dat de batterij van de DualSense Edge een stuk minder lang zou meegaan dan de normale DualSense. En die laatste blinkt al niet meteen uit met zijn korte adem.

Sony was er dan ook meteen als de kippen bij om een statement de wereld in te sturen. Hierin zegt ze dat de batterijduur een stuk korter zal zijn omdat ze een pak meer features in de controller hebben gestoken. Al geven ze wel mee dat er een lange USB-kabel wordt meegeleverd waarmee je tijdens het spelen de controller kan opladen.

Het volledige statement lees je hieronder:

“The DualSense Edge wireless controller’s operating time is moderately shorter than the original DualSense wireless controller because we’ve included many more features within the same form factor and ergonomic design as the original DualSense controller. We wanted to strike a good balance between wireless operating time and delivering robust, high-performance features. Additionally, the longer USB braided cable is also great for competitive players who prefer playing with a wired connection to avoid wireless interference – this option preserves battery life.”

Wij hebben zelf nog niet de kans gehad om de DualSense Edge aan de tand te voelen. Het is wachten tot 26 januari tot wanneer de controller effectief in de winkelrekken ligt.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.