Fortnite-ontwikkelaar Epic Games heeft een boete gekregen van 520 miljoen dollar

Iedereen die Fortnite speelt moet een ijzersterk karakter hebben. Niet alleen om de game te winnen, maar vooral om aan de verleiding van de vele microtransacties te weerstaan. Iets wat mij nog steeds lukt maar heel wat andere spelers niet… (Al dan niet per ongeluk…)

Fortnite-ontwikkelaar Epic Games heeft een boete van 520 miljoen dollar gekregen nadat de Amerikaanse Federal Trade Commission klachten tegen hen had ingediend, waarin werd beweerd dat zij “miljoenen spelers hadden misleid tot het doen van onbedoelde aankopen“.

De FTC beweerde dat de privacywetgeving voor kinderen was geschonden, en voegde eraan toe dat “donkere patronen” waren gebruikt om gebruikers tot aankopen te verleiden.

De FTC merkte op dat Epic “persoonlijke gegevens van kinderen verzamelde zonder eerst de controleerbare toestemming van de ouders te verkrijgen“. Het voegde eraan toe dat de voicechat van Fornite “kinderen en tieners schade heeft berokkend” en hen heeft blootgesteld aan pesterijen, intimidatie en seksuele avances. De klacht luidde: “Kinderen en tieners zijn via Fornite ook blootgesteld aan gevaarlijke en psychologisch traumatiserende zaken, zoals zelfmoord en zelfbeschadiging.

Ze verklaarden: “Spelers konden worden opgeladen terwijl ze probeerden het spel uit de slaapstand te wekken, terwijl het spel zich in een laadscherm bevond, of door op een aangrenzende knop te drukken terwijl ze gewoon probeerden een voorwerp te bekijken,” en voegden eraan toe dat dit leidde tot ongeoorloofde kosten. Epic heeft onlangs een hold-to-purchase mechanic geïmplementeerd om verdere problemen te voorkomen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)