Grimmige launch trailer voor first-person action-adventure game Blacktail

Gaat Focus Entertainment ons na de release van A Plague Tale: Requiem en Evil West weer verrassen? Dat zou best wel eens kunnen met de release van Blacktail.

Blacktail hervertelt de mythe van Baba Yaga. Je speelt als Yaga, een 16-jarig meisje beschuldigd van hekserij en verbannen uit een middeleeuwse Slavische nederzetting. Ontrafel je eigen mysterie terwijl je levende herinneringen uit je verleden opspoort die zijn teruggekeerd als gemene, wandelende geesten.

Naast het beheersen van je vertrouwde boog, bezem en handschoen om spannende baasgevechten aan te gaan, moet je ook pijlen maken en elixers brouwen, op wild jagen en grondstoffen verzamelen om je vaardigheden te verbeteren, je speelstijl vorm te geven en de onheilspellende omgeving te overleven.

Diep in de bossen is elke keuze belangrijk. Kies of je een goede of slechte heks wordt en beslis over het lot van het land en zijn bewoners, en zie welke invloed je beslissingen hebben op je vaardigheden via het moraliteitssysteem van Blacktail.

Blacktail, een unieke mix van intens boogschieten, gevechten, magie en duistere verhalen in een levendige sprookjeswereld geïnspireerd door oude Slavische mythen, is nu uit op PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC, met 20% lanceringskorting.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)