Aankondigingstrailer voor Monster Energy Supercross – The Official Videogame 6

Lekker crossen in de modder, spectaculaire jumps en af en toe er eens een stunt doorjagen, daar hou ik wel van. Of voor een dolenthousiast publiek in een tot de nok gevuld stadion het beste van mezelf geven en in de laatste bocht de tegenstander uitschakelen, dat is ook wel plezant.

Allemaal ingrediënten die Milestones nieuwste, namelijk Monster Energy Supercross – The Official Videogame 6, in huis heeft. Toch als we mogen afgaan op diens voorgangers.

Dit nieuwste deel in de Supercross-videogame reeks verschijnt op 9 maart 2023 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Windows pc en Steam. De PlayStation-versie ondersteunt een gratis upgrade van PS4 naar PS5, de Xbox-versie ondersteunt Smart Delivery.

De zevenvoudige Supercross-kampioen Jeremy McGrath begeleidt spelers in een vernieuwde career-mode met de officiële coureurs en tracks. Spelers kunnen de ladder van Beginner naar Pro op een zeer realistische en interactieve manier beklimmen, van de zoektocht naar sponsors in de 250SX Futures Class tot de rivaliteit van het 450SX Class Championship.
 
De reis naar de glorie begint in de Supercross Academy, waar de “King of Supercross” spelers op weg helpt met diverse tutorials en uitdagingen die de leercurve versoepelen en progressie versnellen. Zo kunnen beginners zonder problemen hun eerste stappen in de SuperCross-wereld zetten, terwijl ervaren spelers sneller hun ware potentieel kunnen ontketenen.

Met verschillende nieuwe tools en instellingen kunnen spelers de rij-ondersteuning (zoals automatisch sturen, remmen, gasgeven) en motorfiets-instellingen volledig naar eigen wens aanpassen, om helemaal klaar te zijn voor het spannendste motorracekampioenschap op aarde. Daarbij biedt de skill tree spelers de kans om de vaardigheden van hun coureurs te personaliseren en hun rijstijlen op eigen vaardigheden af te stemmen. De mentale en fysieke conditie van spelers speelt een grote rol in het verbeterde Rider Shape-systeem, waarbij het herstellen van blessures en slechte prestaties van groot belang is om spelers in topconditie te houden en de beste resultaten te behalen.
 
Monster Energy Supercross – The Official Videogame 6 biedt ook toegang tot het Supercross Park, een gigantische, free-roaming omgeving met vijf verschillende gebieden om solo of met vrienden te verkennen. Hier kunnen spelers even ontsnappen aan de druk van de competitie, herstellen van blessures, en trainen onder regie van coach McGrath. Spelers kunnen hier puur voor de lol genieten van het racen op de originele tracks, springen van enorme schansen en speuren naar verborgen zones. Daarnaast is er de Rhythm Attack, een nieuwe tweespelerstand die spelers laat genieten van een snel potje 1-tegen-1 op een rechte Rhythm-baan, waarop alles draait om skills en snelheid. Voor competities met vrienden die naast je op de bank zitten, is de split-screen mode ook weer present.
 
De multiplayer wordt spannender dan ooit dankzij twee nieuwe toevoegingen: dankzij full cross-play kunnen spelers met verschillende consoles tegen elkaar strijden, terwijl het nieuwe klassementsysteem alle online-prestaties bijhoudt, zodat spelers constant worden gepusht om hun grenzen te overschrijden en de top te bereiken.
 
Tenslotte biedt Monster Energy Supercross – The Official Videogame 6 spelers ook ruimte om hun creativiteit de vrije loop te laten en hun reis door de wereld van Supercross een persoonlijk tintje te geven. Spelers kunnen kiezen uit vele ontwerp-opties om helmen en tracks vorm te geven en hun creaties online delen, ook cross-platform.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)