Microsoft is bereid Call of Duty in PS Plus te stoppen

Call of Duty Modern Warfare 2

Zoals we allemaal weten liggen er belangrijke dagen en weken in het verschiet voor Microsoft. Gaat hun deal met Activision/Blizzard goedgekeurd worden, of slaagt Sony er alsnog in stokken tussen de wielen te steken?

De voorbije jaren waren Activision en Sony beste maatjes, iets wat zich vooral uitte in exclusiviteitsdeals rond PlayStation en Call of Duty. Maar sinds de overname is Call of Duty natuurlijk eigendom van Microsoft. Wat nu?

Om de goedkeuringscommissie tegemoet te komen liet Microsoft vorige week al verstaan dat ze nog zeker tien jaar de game op PlayStation en Nintendo laten verschijnen. Nu gaat Microsoft nog een stapje verder, het bedrijf bevestigde namelijk dat ze bereid zijn om Call of Duty toe te laten in PlayStation Plus.

In een poging om goedkeuring te krijgen voor zijn aankoop van Activision Blizzard Inc. ter waarde van 69 miljard dollar heeft Microsoft Corp. rivaal Sony Group Corp. het recht aangeboden om Activision-kaskraker Call of Duty te verkopen als onderdeel van zijn gaming-abonnementsdienst.

Dat bericht werd de wereld ingestuurd door Bloomberg.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over 'Microsoft is bereid Call of Duty in PS Plus te stoppen'

  1. Vraag me af hoe Sony de relatie met Activision gaat proberen repareren als ABK (vraagende partij vd deal) wordt geblokkeerd?

Reacties zijn gesloten.