Denk eerst maar even na vooraleer je een game download via PlayStation Plus Extra/Premium

New PlayStation Plus Essential Extra Premium

PlayStation Plus Extra en Premium zijn ondertussen al enkele maanden beschikbaar. Als je een abonnement hebt van deze diensten krijg je toegang tot een grote catalogus aan games. Hou er wel rekening mee dat er voorlopig een addertje onder het gras schuilt als je games download via deze weg.

De games zijn een bepaalde periode beschikbaar om te downloaden en spelen. Heb je een game gedownload en deze verdwijnt uit de catalogus, kan je deze niet meer spelen. Behalve als je ervoor kiest de game hierna te kopen. Mocht je toevallig ooit de game hebben geclaimd via het vroegere PlayStation Plus, dat nu onder de noemer Essential valt, dan verlies je alsnog de mogelijkheid om de game te spelen.

Dit gigantische probleem werd opgemerkt door een gebruiker op Reddit die de game Greedfall wou spelen. De game was in januari 2021 onderdeel van de line-up van PlayStation Plus. Greedfall kon je een periode spelen via de bibliotheek van PlayStation Extra/Premium, maar is eerder deze maand van de catalogus verwijderd. Als je Greedfall had geactiveerd via Extra/Premium, dan verlies je blijkbaar de licentie van het toenmalige PlayStation Plus (nu Essential).

Hierdoor word je als gamer verplicht om de game aan te kopen, als je hem verder wil spelen. De Sony helpdesk werd hierover gecontacteerd en het resultaat kan je ook lezen op Reddit. Beter even opletten als je een game activeert via PlayStation Extra/Premium.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.