Nederlands kampioen muisklikken klikt 207 keer in 15 seconden!

Nederlands Kampioenschap Muisklikken

Terwijl gisteren gans België voor de televisie zijn nagels aan het verorberen was tijdens de WK-wedstrijd tegen Canada, vond Nederland het Nationaal Kampioenschap Muisklikken plaats. Yep, dat bestaat ook tegenwoordig, maar de winnaar mocht wel naar huis met een volledige Logitech set-up.

Er zijn maar weinig dingen die door computergebruikers vaker worden gedaan dan muisklikken: op een gemiddelde werkdag klikken we ongeveer 500 keer per dag op een van de muisknoppen. Als we op pc gamen klikken we zelfs 1000 tot 5000 keer per dag op die muis!

Tijdens de spannende finale zagen ruim 14.500 kijkers via Twitch, hoe Robin Exoo uit Ede het officiële Nederlands Kampioenschap Muisklikken won. Zestien deelnemers namen het tegen elkaar op in de H20 Esports Campus te Purmerend, vlak boven Amsterdam.Robin klikte maar liefst 207 keer in 15 seconden en was daarmee 30 kliks sneller dan de nummer twee Mandy van der Steen uit Amersfoort.

“Ik ben super blij en had niet verwacht deze titel mee naar huis te nemen”, zegt Robin Exoo. “Ik heb er heel hard voor getraind, maar gelukkig was het uiteindelijk niet voor niks! Het applaus van het publiek in de zaal, gaf me de motivatie om door de 200 kliks grens heen te klikken”.

Naast de titel Nederlands Kampioen Muisklikken 2022, een trofee en eeuwige roem, won de 22-jarige deelnemer veel mooie prijzen waaronder een half jaar energy drinks en een Logitech set-up met toetsenbord, microfoon, lamp en een Logitech G502 X plus muis.

Denk je dat je sneller kan? Doe zelf dan de test een op de website van het Nederlands Kampioenschap Muisklikken. Ik haalde er 110 op 15 seconden, ofwel 7,33 kliks per seconde…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.