Amazon wil jaarlijks 15 bioscoopfilms produceren

Amazon Studios Movies

Amazon heeft al enkele jaren een redelijk succesvolle streamingdienst waar onder andere The Lord of The Rings: The Rings of Power te zien is. Maar de Amerikaanse online retailer wil duidelijk meer.

Amazon zou volgens Indie Wire maar liefst 1 miljard dollar per jaar veil hebben om zo’n 15-tal films per jaar te produceren. Da’s enerzijds best opmerkelijk dat ze de bioscopen willen veroveren, maar het aantal films is ook een pak meer dan wat ‘normale’ filmmaatschappijen normaal produceren. Zélfs Disney inclusief Marvel.

Het nieuws wordt logischerwijs met groot applaus ontvangen bij de Amerikaanse bioscoopketens. Want die hebben al enkele jaren te kampen met een serieuze daling in bezoekersaantallen.

Ook de investeerders van Amazon zijn ontzettend blij, want het aandeel ging serieus de hoogte in na de aankondiging van dit nieuws. Net zoals die van grote Amerikaanse bioscoopketens zoals Cinemark, AMC en IMAX.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: