fbpx

PXL Exports wint de Belgische finale van Red Bull Campus Clutch

PXL Exports wint de Belgische finale van Red Bull Campus Clutch op Hogeschool PXL en stoot door naar de wereldfinale in het Braziliaanse Sao Paulo later dit jaar. Daar vertegenwoordigen ze België tegen meer dan 50 andere landen. De inzet? Onze vaderlandse trots en 20.000 euro!

Vier studententeams – PXL Esports uit Hasselt, UCLouvain uit Louvain-la-Neuve/Mons, VUB Gaming uit Brussel en UCLL Gaming uit Leuven/Hasselt – legden elkaar op woensdag 16 november 2022 het vuur aan de schenen tijdens de Belgische finale van Red Bull Campus Clutch – het grootste VALORANT-toernooi voor studenten ter wereld – op de campus van Hogeschool PXL in Hasselt.

Daarbij trok PXL Esports al voor de tweede keer aan het langste eind. Hun all-starteam stoot zo door naar de Red Bull Campus Clutch World Final in Sao Paulo in Brazilië in december. Ze strijden daar tegen de champions van meer dan 50 andere landen om eeuwige roem en een prijzenpot van 20.000 euro.

PXL Esports zette UCLouvain opzij in de eerste halve finale. UCLL Gaming gaf dan weer VUB Gaming het nakijken in een echte nagelbijter. De finale zelf was razend spannend. UCLL Gaming begon erg sterk aan de best of three, maar de verdedigende kampioen klauwde al snel terug en won met 2-0.

De volledige replay – inclusief leuke gasten, verjaardagstaart en raaskallerij – check je op het Twitch-kanaal van streamer Abulic.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: