Hogeschool PXL in Hasselt is het strijdtoneel voor het grootste Valorant-toernooi ter wereld

Op woensdag 16 november 2022 vanaf 13 uur gaan 4 studententeams – Hasselt! Leuven! Brussel! Louvain-la-Neuve! – hard tegen hard in de Belgische finale van Red Bull Campus Clutch op de campus van Hogeschool PXL in Hasselt.

Studententeams van over heel België legden elkaar vier online qualifiers lang het vuur aan de schenen voor een plek in de Belgische finale van Red Bull Campus Clutch. Dat maakt deel uit van het grootste officiële VALORANT-toernooi ter wereld voor studenten.

Vier teams – PXL Esports uit Hasselt, UCL Louvain uit Louvain-la-Neuve, VUB Gaming uit Brussel en UCLL Gaming uit Leuven/Hasselt – maken op woensdag 16 november 2022 vanaf 13 uur op de campus van Hogeschool PXL in Hasselt onderling wie de sterkste is. Staan op het spel: een ticket naar de wereldfinale in Brazilië en een daaraan verbonden prijzenpot van 20.000 euro.

De finalisten?

  • PXL Esports // Hogeschool PXL Hasselt // Winnaars Belgische finale Red Bull Campus Clutch 2021 en Belgische delegatie op de Red Bull Campus Clutch World Final in Madrid datzelfde jaar.
  • VUB Gaming // Vrije Universiteit Brussel
  • UCLL Gaming // University Collega Leuven-Limburg
  • UCL Louvain // Université Catholique de Louvain-la-Neuve

De livestream?

De Belgische finale van Red Bull Campus Clutch kan je zowel in het Nederlands als het Frans volgen. Daarvoor werkt Red Bull samen met de streamers Abulic (NL) en Beasty (FR).

De dubbel?

Vorig jaar wist PXL Esports uit Hasselt door te stoten naar de wereldfinale in Madrid. Als het aan coach Adumon ligt, doen ze dat dit jaar vlotjes over.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: