fbpx

Batman stemacteur Kevin Conroy overleden op 66-jarige leeftijd

Het zijn donkere tijden voor de fans van Batman. En in het bijzonder de fans van de animatiereeks.

De man die de Dark Knight een stem gaf, namelijk Kevin Conroy, is overleden op 66-jarige leeftijd.

Het nieuws werd bevestigd door Warner Bros. Discovery, die een verklaring uitgaf waarin stond dat Conroy was overleden na een “korte strijd met kanker”.

Conroy is de stem van de Dark Knight in diverse projecten, sinds zijn debuut in de eerder genoemde Warner Bros. televisieshow uit de jaren negentig, Batman: The Animated Series. Dit leidde ertoe dat hij de held in meerdere films en de videogames Batman: Arkham en Injustice vertolkte.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d