Star Wars: The Deckbuilding Game verschijnt in maart 2023

Deckbuilding games lijken wel (opnieuw) aan een opmars bezig. Denk maar aan het super populaire Marvel Snap, dat momenteel een flink stuk van onze crew in de ban heeft. Volgend jaar krijgen we er nog eentje bij.

Star Wars: The Deckbuilding Game verschijnt in maart 2023 en is een snel spel voor twee spelers dat het conflict tussen de Rebel Alliance en het Galactische Rijk bij je thuis op tafel brengt.

Met een makkelijk te leren gameplay en iconische Star Wars-personages als Luke Skywalker, Princess Leia en Darth Vader is deze titel een strijd om het heelal waarvan iedereen kan genieten.

In Star Wars: The Deckbuilding Game kiezen jij en je tegenstander elk een kant: the Empire of the Rebels. Naarmate het spel vordert, versterken jullie beiden de kracht van jullie startdecks en proberen jullie elkaars basis te vernietigen. De speler die als eerste drie bases van zijn tegenstander vernietigt, wint het spel.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)