Het Belgische Yondr ontwikkelde met KBVB een officieel WK-fandorp in Roblox

DEVILTIME by Yondr

Je wil het misschien niet weten, maar Roblox is een gigantisch populaire game. De free-to-play game wordt inmiddels door 220 miljoen, vooral jongere, gamers gespeeld en kenmerkt zich doordat het vrij ‘simpel’ is om hiervoor speciale games te ontwikkelen.

Dat heeft het Belgische Yondr uit Beveren-Waas ook gedaan in samenwerking met de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Ze hebben namelijk een digitaal fanvillage ontwikkeld voor het komende WK voetbal in Qatar.

Het spel vind je terug in Roblox als DEVILTIME, dit is de slogan die de KBVB al enkele jaren gebruikt. In deze wereld kan je jezelf helemaal onderdompelen in duivelse rode sferen via het grote voetbalstadion dat er terug te vinden is. Daarnaast kan je een digitaal concert meepikken van Oscar and the Wolf, de groep die het (naar mijn mening verschrikkelijke) WK-nummer hebben gemaakt.

Uiteraard kan je ook uitdagingen aangaan in de wereld om zo drietanden en vlammetjes te verzamelen. Deze kan je dan gebruiken om een Rode Duivels-tenue voor je avatar te kopen.

Je kan, samen met je zoon of dochter, DEVILTIME hier terugvinden in Roblox.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: