fbpx

Het Belgische Midnight Protocol haalt internationale game-award binnen

Of er in België goede en straffe games gemaakt worden? Wat denk je zelf? Natuurlijk! Daar is nu ook Midnight Protocol het bewijs van.

Midnight Protocol, een hacking-themed roleplaying game, was initieel genomineerd voor verschillende categorieën, waaronder de Systemic Design award, maar won uiteindelijk de prijs voor “Innovation in Interaction Design”, een award waar ook de 42 andere genomineerde games naar streefden.

Jurylid Yannick Trapman-O’Brien had het volgende te zeggen over de keuze voor Midnight Protocol: “Interaction Design is alles waar een speler direct, fysiek contact maakt met je spel. Soms betekent dat het uitvinden van gloednieuwe, nog nooit geziene mechanics of interfaces[…] Soms betekent het simpelweg twee keer kijken naar iets dat altijd al voor onze neus lag.” Daarmee doelt hij op de unieke aanpak waarbij je het spel uitsluitend met het toetsenbord bestuurt.

Midnight Protocol viel met zijn karakteristieke spelervaring al eerder op in de internationale indie game scene. Zo werd het eerder al genomineerd voor het prestigieuze Independent Games Festival, Games For Change en zelfs bij onze eigen Belgian Game Awards, maar met IndieCade haalt het ook zijn eerste overwinning binnen. 

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d