fbpx

Netflix werkt aan Stranger Things VR

Stranger Things VR

Nee, ik heb zelf nog niet heel veel van Stranger Things gezien. Daarvoor ben ik (helaas) een te grote schrikschijter. Maar mijn dochter, en de hele geekwereld, is wél helemaal weg van de Netflixreeks en daarom vond ik het ook zo verrassend dat er nu pas een echt grote game rond de succesvolle reeks is aangekondigd.

Netflix heeft bekend gemaakt dat er wordt gewerkt aan een VR-game van Stranger Things die in 2023 op alle grote VR-platformen moet verschijnen. Of hier ook de PS VR2 bij hoort, is niet bekend.

In de trailer die werd vrijgegeven kunnen we afleiden dat we in de huid kruipen van Vecna terwijl hij wraak wil nemen op Eleven én het dorpje Hawkins waar de reeks zich afspeelt. De stijl is niet echt realistisch, maar heeft een soort comic book-achtige stijl.

Stranger Things VR moet een psychologische horrorgame worden waarin we verschillende realiteiten kunnen verkennen, nachtmerries opwekken bij personages, de void temmen en zelfs een zogenaamde Hivemind vormen.

Eerder verscheen er al een andere VR-game gebaseerd op Stranger Things. Die was relatief kort en werd niet bepaald met open armen ontvangen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: