Ratchet & Clank blazen 20 kaarsjes uit, vijf extra games komen naar PS Plus Premium

Ratchet & Clank 20th Anniversary

Yep, ik word officieel oud nu ik besef dat Ratchet & Clank al twintig jaar mij gelukkig maken op verschillende generaties PlayStation-consoles.

Om dat te vieren heeft PlayStation een uitgebreide retrospectieve op de PlayStation Blog geplaatst waarin ontwikkelaars terugblikken op de reeks. Dat doen ze aan de hand van verhalen, maar ook originele concepttekeningen. Een aanradertje als je even tijd hebt dit weekend!

Maar het draait natuurlijk allemaal om de games zelf. Ter ere van deze verjaardag voegt PlayStation vanaf 15 november vijf extra Ratchet & Clank-games toe aan de PlayStation Plus Premium-bibliotheek. Het gaat hier om games die tussen 2002 en 2007 op de markt kwamen:

  • Ratchet & Clank (PS3)
  • Ratchet & Clank: Going Commando (PS3)
  • Ratchet & Clank: Up Your Arsenal (PS3)
  • Ratchet & Clank: Deadlocked (PS3)
  • Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction (PS3)

De verjaardag wordt uiteraard ook gevierd in de meest recente Ratchet & Clank-game: Rift Apart op PlayStation 5. Daarvoor kan je vanaf nu het zogenaamde 20th Anniversary Armor Pack downloaden waarin je uitrusting vindt die is geïnspireerd op games uit het verleden.

Dit pakket wordt via een gratis game update toegevoegd aan de game:

  • Commando Armor inspired by Ratchet & Clank: Going Commando
  • Holoflux Armor inspired by Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
  • Quest Armor inspired by Ratchet & Clank Future: Quest for Booty
  • Marauder Armor inspired by Ratchet: Deadlocked
  • Clank armor to celebrate the greatest of pals

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.