Blood Bowl 3 verschijnt op 23 februari 2023

Blood Bowl 3

Fans van sport, fantasy en turn-based tactiek mogen zich beginnen op te warmen voor het brutale, bloederige en bij momenten ook grappige Blood Bowl 3. De (on)sportieve turn-based strategy game in het Warhammer-universum verschijnt op 23 februari 2023 voor pc,  PlayStation- en Xbox-consoles.

In de fantasiewereld van Warhammer wordt een diplomatieke aanpak meestal aan de kant geschoven voor een wat brutere manier om conflicten op te lossen. Die regel telt ook voor Blood Bowl, al worden de conflicten daarbij uitgevochten in een stadion, met een bal, en meestal wat minder slachtoffers. Onder het toeziend oog van de god Nuffle, strijden twee teams tegen elkaar op een American Football-achtig veld om meer touchdowns dan de tegenstander te scoren.

In Blood Bowl 3 neem je de rol aan van een coach, die een team moet samenstellen uit één van de Blood Bowl-facties, waaronder mensen, dwergen, elfen en andere wezens uit de wereld van Warhammer. Voordat je spelers het veld betreden kun je ze managen en upgraden, vervolgens bestuur je je team tijdens turn-based-matches door elke speler commando’s te geven: pak de bal, dek een tegenstander, en natuurlijk, deel wat klappen, stompen en beuken uit… Want het scoren van touchdowns gaat een stuk makkelijker als je tegenstanders tegen de grond liggen. 

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: