WRC Generations krijgt een nieuwe Leagues modus

Nacon en KT Racing pakken uit met de Leagues-mode, een gloednieuwe competitieve mode in WRC Generations.

De Leagues-mode is de voornaamste competitieve mode van WRC Generations. Hij is verdeeld in twee categorieën: solo en team. Spelers kunnen tegelijk in de klassementen van beide standen vorderen. In solo wordt de positie van een speler bepaald door de individueel verdiende punten, terwijl de positie van een team wordt bepaald door het totaal aantal punten van alle spelers in dat team.

De Leagues-mode wordt cross-platform gespeeld (uitgezonderd de Switch-versie, die los van de andere consoles werkt) en daagt spelers uit om de beste positie te halen in de volgende leagues:

  • Legend (top-league)
  • Champion
  • Professional
  • Rookie
  • Junior
  • Beginner (spelers zonder rang, of spelers die zijn gedegradeerd vanaf Junior 3)

Elke league is onderverdeeld in drie tiers. Elke tier is verdeeld in groepen spelers of teams die direct tegen elkaar strijden. Groepen kunnen in elke mode maximaal 30 solospelers en 8 teams bevatten.

Het verloop van de seizoenen
 
Seizoenen zijn verdeeld in weken, inclusief een kwalificatiefase van één week en een competitie van tien weken, met dagelijkse of wekelijkse evenementen waar spelers aan kunnen deelnemen om in de klassementen te stijgen.

Elke week eindigt met een nieuwe rangschikking, waarbij spelers en teams op basis van hun prestaties worden gepositioneerd. Daarvoor worden spelers beloond met ervaringspunten, die ze kunnen gebruiken voor het ontgrendelen van nieuwe aanpassingselementen voor de driver card en nieuwe stickers voor de livery editor.

Als het seizoen is afgelopen, worden de 3 beste teams en spelers toegevoegd aan de Leagues Hall of Fame.

Evenementen
 
Tijdens elk evenement krijgen spelers drie kansen om de beste tijd neer te zetten. Er is ook een opwarmstand die spelers laat trainen op speciale stages. De evenementen van de solo-mode verschillen van die in de team-mode.
 
De dagelijkse evenementen zijn eenvoudige rally’s met speciale omstandigheden (special, wagen, weer). Deze worden dagelijks vernieuwd en aan het eind van de dag toegevoegd aan de groepclassificatie.
 
De wekelijkse evenementen zijn complete rally’s, die in verschillende game-sessies zijn te voltooien, en elke week worden vernieuwd. Spelers zijn binnen een specifieke categorie vrij om een wagen te kiezen. Schade, reparaties en bandenkeuze worden geregeld op het service-park. De verdiende punten worden aan het eind van elke week toegevoegd aan het groepstotaal.
 
De kwalificatierondes zijn evenementen die verschijnen aan het begin van elk seizoen, met hetzelfde format als een wekelijks evenement. De resultaten worden vertaald naar een algemeen klassement dat bepaalt in welke positie elke speler in dat seizoen start.

Kalender van het eerste seizoen
 
Op 31 oktober begint een pre-seizoen van twee weken dat is bedoeld om spelers vertrouwd te maken met het systeem. Het eerste seizoen begint officieel op 28 november 2022.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: