De gamereleases van november (God of War Ragnarök, The Devil In Me, Warzone 2.0,…)

Iedereen die de voorbije maanden last heeft gehad van een te dikke portefeuille kan eindelijk gerust ademhalen. November komt hem volledig leegzuigen. We gaan razendsnel rijden als rallypiloot en sprinten als blauwe egel. We brengen onze beste tactiek boven tegen voetbalteams én vijanden met zwaard. We proberen Ragnarok niet één maar twee keer te stoppen. We droppen in Al Mazrah, gaan naar op hotel in Murder Castle en hangen de geit uit.

3 november

The Chant (PS5, XsX, PC)

Wie na Halloween nog altijd zin heeft in horror kan meteen verdergaan met The Chant. Wanneer je aankomt op Glory Island raak je al snel in contact met een gevaarlijke cult. Wanneer een ritueel gezang fout loopt door teveel negatieve energie gebeurt het ondenkbare. Kosmische monsters overspoelen het eiland en de cult wordt knettergek. De buitenaardse parasieten zijn op zoek naar aardse lichamen om over te nemen. Val jij ten prooi of kun je overleven en de gekte beëindigen?

WRC Generations (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Rallyfans hopen meer dan ooit dat deze WRC-titel voluit knalt. Het zou mogen, want het is de laatste official licensed WRC-game voor een tijdje. Daarom hebben de devs hem ook Generations gedoopt, omdat hij generaties moet meegaan. De focus ligt voluit op realisme qua gameplay. Er is een enorm uitgebreid roster van wagens, piloten en parcours om uit te kiezen. Ook absolute klassiekers komen op het toneel. Met de dagelijkse en wekelijkse challenges en online uitdagingen zou je nooit uitgeraced raken. Wie heeft er zin in loeiharde smakken tegen sneeuwbergen en gigantische tuimelingen?

8 november

Football Manager 2023 (PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Ga jij voor tiki-taka voetbal waarbij de supporters een kwijlbakje nodig hebben? Of bouw je een defensief tactisch meesterplan uit en loer je op de counter? Jouw innerlijke Guardiola of Mourinho komen helemaal in de spotlight te staan via Football Manager 2023. De reeks maakt z’n debuut op PS5 en krijgt ook blinkende edities op Xbox (Gamepass) en Switch. Tactische diepgang drilt dieper dan het centrum van de aarde en de matchday controls zijn helemaal geoptimaliseerd. Geen excuses dus, de jacht op die trofee is geopend!

Sonic Frontiers (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Er zijn nieuwe werelden te ontdekken voor onze snelle blauwe vriend. Een oude beschaving wordt geteisterd door hordes mechanische vijanden. De vijf verschillende Starfall-eilanden bieden enorme open sandboxes waar Sonic razendsnel kan doorrazen. De developers beloven de “volgende evolutie van de Sonic-franchise” waarbij je nieuwe krachten gebruikt. Er is een totaal gevoel van vrijheid om de cyberdreiging terug richting de ruimte te knallen.

9 november

God Of War: Ragnarök (PS4, PS5)

Ragnarok maakt alvast het meeste kans om de titel “meeste keren het woord “Boy!” te gebruiken” van 2022 in de wacht te slepen. Kratos trekt opnieuw ten strijde met z’n zoon Atreus. Na de iconische tochten tijdens de soft-reboot is het ditmaal Thor die vervelend komt doen. Het einde van de wereld is nabij en om hieraan te ontsnappen moeten vader en zoon doorheen negen werelden reizen. Nieuwe bondgenoten en kwade goden loeren om elke hoek. Ook ieders favoriete pratende hoofd Mimir is weer van de partij. De hakbijl zal vers geslepen staan.

11 november

Tactics Ogre: Reborn (PS4, PS5, Switch, PC)

In de tijd van Xytegenia antwoordden de meeste mannen enkel met hun zwaard en was er enkel de focus op ultieme kracht. Square Enix heeft zich toegelegd op de remake van één van de best onthaalde tactical RPG’s van de laatste jaren. Tactics Ogre krijgt met Reborn een volledig nieuw, blinkend uiterlijk. “Zolang de mens bestaat, zal er oorlog zijn” blijken profetische woorden te zijn. Met een serieuze update qua game design en nieuwe graphics en sound belooft deze remake modern te zijn én de roots te respecteren.

Valkyrie Elysium (PC)

Wie dacht dat God Of War de enige titel was die deze maand aandacht zou schenken aan Ragnarok is er aan voor de moeite. Odin creëerde met de laatste van z’n krachten Valkyrie, die als taak kreeg om deze gedoemde wereld te redden. Deze actiegame duikt eveneens in de Noorse mythologie met vliegensvlugge combat en verschillende dodelijke aanvallen. De taak van Valkyrie is zwaar en de monsterlijke vijanden zijn talrijk maar niks is onmogelijk. Buiten misschien een God Of War – Valkyrie crossover. Dat lijkt me vrij onmogelijk.

16 november

Call Of Duty: Warzone 2.0 (PS5, PS4, Xone, XsX, PC)

Enkele weken na de release van Modern Warfare II staat ook Warzone klaar voor z’n volgende dans. Iedereen mag uitrukken in een geheel nieuwe map waarbij er maar één persoon of team de allerbeste kan zijn. Al Mazrah beschikt over kustgebieden, hoge bergen, oude en moderne steden, een oasis en een vlieghaven. Genoeg gebieden om nieuwe geweren en gadgets uit te proberen. De MW2-invloeden zullen rijkelijk toegevoegd worden en een nieuwe invalshoek brengen. Where are we dropping boys?

17 november

Goat Simulator 3 (PS5, Xone, PC)

Meeeeeeh! Het is tijd om de innerlijke geit weer volledig los te laten. We gaan kopstoten uitdelen alsof het een lieve lust is. We gaan likken aan alles alsof het een ijsje is tijdens de warmste zomerdag. We gaan zonder enige vorm van zelfpreservatie rijden met de auto en explosies veroorzaken in de grote stad. We gaan de bende verzamelen en voetballen, om nadien een eindje te vliegen met onze jetpack. Kortom: we gaan lak hebben aan alle autoriteiten en respectloos alles naar de kl*ten trappen! Ze zullen mèèèèèèè nooit pakken!

18 november

The Dark Pictures: The Devil In Me (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Een groep jonge filmmakers krijgt de bevreemdende uitnodiging om te gaan filmen in “Murder Castle”. Deze moderne replica van het helse huis van seriemoordenaar H.H. Holmes blijkt al snel gevaarlijker te zijn dan het gemiddelde museum. De crew komt – naar goede Dark Pictures gewoonte – al snel diep in de problemen. Het is aan ons om opnieuw het lot van elk crewlid mee te dragen en de juiste (of foute) keuzes te maken. De Season One Finale van The Dark Pictures brengt nieuwe mechanics en diepere gameplay met zich mee. Durf jij op hotel te gaan?

Pokemon Scarlet And Violet (Switch)

Ook na al die jaren doet Pokemon nog een poging om creatief en vernieuwend uit de hoek te komen. Scarlet & Violet zijn de eerste open world RPG’s in de serie. De basis kent diepgang maar blijft hetzelfde. Vang nieuwe sterke beesten, train ze, vecht ermee en ruil ze. Doorheen de gevarieerde wereld kan je via multiplayer in contact komen met andere Pokémon Trainers en elkaar helpen. Hoelang zijn we nu al aan het jagen op die nieuwe, lieve monstertjes? Soms denk ik dat ik ze nóóit allemaal ge vangen.

22 november

Evil West (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Eerst was het westen Hard, dan was het Weird en nu is het Evil. Er is de laatste tijd geen tekort aan games waarbij het wilde westen niet meer enkel de speeltuin van coole cowboys is. In Evil West zitten we met een monsterplaag waarbij vampiers vooral de spotlight claimen. Gelukkig beschikken we over wapens die gevoederd worden door bliksem. Mooie ingrediënten voor een bloederige en explosieve cocktail. Cowboyhoed op, sigaret in de aanslag en strakke oneliners ready to go.

Just Dance 2023 (PS5, Xone, XsX, Switch)

Just Dance brengt dit jaar z’n laatste jaarlijkse release en zal in de toekomst via gratis updates werken. Je mag dus dubbel dansen omdat dit goed is voor onze portefeuille. In de 2023-editie krijgen we een verse 3D-look om al onze danspassen nog beter te kunnen zien en ontleden. Er is een leuk progressiesysteem en natuurlijk een hele waslijst aan nieuwe danstunes. We schudden op Justin Timberlake, Harry Styles en Bruno Mars. Nog beter: we geven alles bij Linkin Park, Evanescence en zelfs K3!

30 november

Warhammer 40.000: Darktide (XsX, PC)

De makers van de bekroonde Vermintide-reeks brengen met Darktide een nieuwe co-op ervaring voor alle Warhammer-fans. De stad Tertium wordt overspoeld door een vloedgolf aan duisternis. Het is aan jou om de stad terug in te nemen. Je maakt jouw personage geheel persoonlijk en kiest dan of je van dichtbij met de kettingzaag te werk gaat of liever wat afstand neemt. Deze First Person Hack & Slash game belooft een enorme portie blood & gore. Zou de collector’s edition dan met een grote emmer komen?

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.