“De Xiaomi Redmi Pad is manusje van alles, aan een interessante prijs”

Xiaomi Redmi Pad

De populariteit van de tablets nam een tiental jaren geleden, met de introductie van de Apple iPad, een enorme vlucht. Iedereen moest zo’n aanraakscherm in huis hebben. Die rush lijkt nu toch voor een groot stuk te zijn gaan liggen.

Toch is de tablet nog steeds erg in trek bij de jongere generatie. Ik spreek uit ervaring, want mijn kinderen vragen al jaren naar een tablet (of iPad) om hun YouTube op te kijken of games te spelen. Daarom dat ik ten huize MrRolfson met veel plezier de nieuwe Redmi Pad van Xiaomi onder handen nam.

Waarom Wel?

Luxueus design

Wat meteen opvalt bij het uitpakken van deze nagelnieuwe Redmi Pad is het feit dat deze tablet enorm high-end aanvoelt.Dat komt voornamelijk omdat Xiaomi ervoor gekozen heeft om de tablet te voorzien van een metalen behuizing die enorm stevig aanvoelt. De afwerking is zéér netjes te noemen en met zijn 445 gram is hij ook niet van de zwaarste. Perfect dus voor die tienerhanden van mijn kinderen.

Het scherm valt ook enigszins in positieve zin op. De Redmi Pad huisvest een groot 10.6 inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 1200 x 2000 pixels. De kijkhoeken zijn zeer goed, waardoor je al eens languit kan gaan liggen terwijl de tablet niet rechtstreeks voor je neus hangt. De helderheid had wat mij betreft wel wat hoger gemogen. Die is volgens Xiaomi 400 nits, en da’s wat aan de lage kant. Zeker als je veel licht in de kamer hebt of als je hem veel buiten wil gebruiken.

Wat wél fijn is, is het feit dat het scherm een verversingssnelheid van 90Hz heeft. Waardoor scrollen en surfen net iets fijner aanvoelt.

Lange adem

De Redmi Pad die in België verkocht wordt heeft standaard 4GB aan werkgeheugen aan boord in combinatie met 128GB opslaggeheugen. Da’s best ruim, maar weet dat je dit nog kan uitbreiden dankzij een microSD-kaartje zodanig dat je zonder probleem half Netflix kan downloaden.

Als je dan films of series gaat bingen, kan je op je beide oren slapen want de batterij van 8.000 mAh gaat behoorlijk lang mee. Na wat gamingsessies (Roblox) en YouTube-marathons moesten we de Redmi Pad terug aan de lader hangen na zo’n 22 uur. Da’s behoorlijk knap! De meegeleverde oplader, een uitzondering tegenwoordig, is bovendien eentje van 18W waardoor je de tablet via de USB-c aansluiting in een kleine twee uur weer helemaal oplaadt.

Waarom Niet?

Niet de rapste

Het is tegenwoordig meer regel dan uitzondering, maar ook deze Redmi Pad beschikt niet over een 3.5 mm jack om je hoofdtelefoon op aan te sluiten. Da’s ontzettend jammer, want heel wat mensen gebruiken nog steeds oortjes of een hoofdtelefoon met draad. Mijn zoon was dan ook behoorlijk teleurgesteld dat hij zijn eigen headset niet kon gebruiken op deze tablet. Gelukkig is er wel Bluetooth 5.1 aanwezig om een draadloze headset op aan te sluiten. Ook zitten er vier speakers in de Redmi Pad die het Dolby Atmos-keurmerk hebben meegekregen. Al moet ik toch bekennen dat dit wat overdreven is. Ze klinken bij momenten erg schel en missen toch wat bas.

Ook de Mediatek Helio G99-chip die in de Redmi Pad zit, is niet meteen een krachtpatser. Hij beschikt over wee A76-cores van 2,2GHz in combinatie met  zes A55’-cores van 2GHz. Voor de graphics is dan weer een Mali G57 aanwezig. Veel meer moet je eerlijkheidshalve ook niet verwachten voor deze midrange tablet die je voor 329€ in huis haalt. Maar toch lukte het mijn zoon behoorlijk vlot om Roblox te spelen, iets wat hij de afgelopen dagen méér dan genoeg gedaan heeft.

Tot slot moeten we het ook nog even hebben over de camera’s. Die presteren op zich wel goed met hunbescheiden 8MP, maar wonderen hoef je er natuurlijk niet van te verwachten. De frontcamera is best ok, maar met de camera achterop hangt het resultaat van je foto’s erg af van de weersopstandigheden en lichtinval. En meer hoeft op zich ook niet te zijn, want een tablet koop je nu écht niet om foto’s mee te nemen.

VERDICT

7

Ondanks de minpunten is de Redmi Pad toch een manusje van alles aan een interessante prijs. De tablet voelt dankzij zijn metalen unibody enorm stevig en luxe aan. Het scherm is mooi en heeft uitstekende kijkhoeken. Ook de batterij gaat verdomd lang mee. Jammer genoeg is de processor niet van de snelste, maar hij slaagt er wel in om games zoals Roblox met gemak vlot te draaien. Al vrees ik dat de snelheid na verloop van tijd, en veel geïnstalleerde apps, toch zal inzakken. Deze Redmi Pad is dan ook zeker een aanrader als je niet de hoofdprijs wil betalen voor een iPad en je toch een meer dan degelijke en stevige tablet in huis wil halen.

Pluspunten
+ Luxueuze uitstraling
+ Stevige body
+ Lange batterijduur
+ 90Hz IPS-scherm

Minpunten
– Geen 3.5mm hoofdtelefoon aansluiting
– Niet de snelste processor
– Scherm had iets helderder mogen zijn

Redmi Pad
Website: Officiële website

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: