fbpx

Uncharted Legacy of Thieves Collection is Sony’s minst succesvolle pc launch

Uncharted Legacy Of Thieves

Meer en meer PlayStation exclusives verschijnen op pc, en dat is een goede zaak. Zo ontdekken ook pc gamers wat voor parels Sony in huis heeft. Al is het niet vanzelfsprekend dat elke titel een succesvolle lancering kent.

Dat blijkt toch uit recente cijfers van de lancering van Nathan Drakes Uncharted Legacy of Thieves collection. Deze kende heel wat minder succes dan zijn voorgangers.

Uit recente cijfers blijkt dat het hoogste gelijktijdige aantal spelers die de game speelden op 10851 staat. Horizon Zero Dawn piekte met 56557 spelers, Marvel’s Spider-Man met 66436 spelers en God of War kende een piek van 73529 spelers.

Days Gone zou dan weer een all-time piek hebben van 27450, dat is meer dan het dubbele van het debuut van Uncharted.

De reden hiervoor zou kunnen zijn dat, zoals je ook in onze review kan lezen, de collectie eigenlijk niet volledig is… Deze bevat immers alleen A Thief’s End en The Lost Legacy. De eerste drie Uncharted games zijn niet opgenomen waardoor deze uitgave eigenlijk niet zo interessant is voor mensen die niet bekend zijn met de reeks.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

2 gedachten over “Uncharted Legacy of Thieves Collection is Sony’s minst succesvolle pc launch

  1. Zo zie je maar, smaken verschillen. Buiten HFW (heb de eerste maar het klikt gewoon niet) heb ik ze op PS en Uncharted, samen met TLOU & GOW franchise, mijn favo franchises (non racing). Ze hadden idd eerste the trilogy remastered kunnen uitbrengen.

  2. De game is op veel pc’s ook niet speelbaar vanwege de “AVX2 instruction set” vereiste voor de CPU , dewelke veel oudere pc’s niet hebben, gemiste kans van Naughty Dog.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: