#RIProken Fortnitemap helpt jongeren van de sigaret te houden

Roken is één van de belangrijkste vermijdbare oorzaken van kanker. Voorkomen is beter dan genezen en in geval van roken is voorkomen ook makkelijker dan stoppen. Daarom probeert #RIProken ook dit jaar weer jongeren te overtuigen om nee te zeggen tegen de sigaret. De nieuwe #RIProken-campagne maakt daarbij slim gebruik van een zelfgebouwde wereld in het immens populaire spel Fortnite.

Jongeren tussen 12 en 15 jaar zijn inmiddels bijna niet meer te bereiken via traditionele media. Ze hebben een totaal andere belevingswereld. Daarom heeft Kom op tegen Kanker met #RIProken de stap gezet naar de populairste leefwereld van de jongeren: gaming.

Een inventieve custom map in Fortnite, die iedereen gratis kan downloaden via riproken.be en via Fortnite zelf, moedigt jongeren aan om zelf uit de greep van sigaretten te blijven en zo kans te maken op een gegeerde PlayStation 5. Ook populaire gaming influencers, zoals Abulic en Espe, zetten hun beste beentje voor en helpen mee de boodschap van #RIProken verspreiden.

Elke jongere die de sigaret (preventief) afzweert is iemand die gelukkig nooit de schadelijke gevolgen van roken aan den lijve zal ondervinden. Wie nee zegt tegen de sigaret kan dat ook symbolisch doen door op riproken.be team #RIProken te joinen. Stap voor stap kunnen we zo het percentage rokers onder jongeren (4,2% in het ASO, en maar liefst 16,3% in het BSO) naar beneden halen. Zorg er mee voor dat team #RIProken groter wordt door je commitment als anti-roker te bevestigen op riproken.be

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: