“Persona 5 Royal is een must play”

Atlus kent al even succes met hun Shin Megami Tensei- en Persona-reeks, maar wist pas sinds Persona 5 een breder publiek te vinden én effectief aan te spreken. Dat succes hoopt het nu over te brengen naar onder meer PlayStation 5, Xbox Series S/X, Steam en Nintendo Switch.

Waarom Wel?

Een van de beste J-RPG’s ooit

Oorspronkelijk enkel op de PlayStation 3 en 4 verschenen – en tevens ‘gratis speelbaar’ via PlayStation Plus voor iedereen die een PS5 heeft gekocht – wist Persona 5 zich naar de hoogste toppen van de ranglijsten te klimmen. Niet alleen door weldoordachte gameplay waar men al decenia aan sleutelt, maar vooral door het intrigerende verhaal. Die gouden combinatie maakte van Persona 5 een must-play, terwijl Royal (dankzij talrijke in-game extra’s) er nog een schepje bovenop deed.

Persona 5 Royal_20200229223551

Uren speelplezier

We zeggen het niet graag, maar voor velen is Persona 5 de reden geweest om een PlayStation in huis te halen. Een ware system seller waar je gemakkelijk 200 uur aan kan spenderen. Wie wil nog meer waar voor zijn geld? Hoewel de game traag op gang komt, zal je na een tiental uur zo diep verzonken geraken, dat je dagelijks je portie speelplezier nodig zal hebben. Een game waar J-RPG liefhebbers van smullen en ook anderen zeker zal weten te bekoren.

Waarom Niet?

Weinig meerwaarde voor PlayStation-fans

Het grootste minpunt aan deze dedicated PS5-versie, is dat het verschil tussen de PS4-versie nihil is. Los van de hogere 60fps framerate, draait de game ook aan native 4K en kent het dezelfde in-game extra’s. Het is dan ook een enorme domper dat mensen die de PS4-versie in huis hebben, geen gratis upgrade naar PS5 krijgen of dat een savegame kan overgeplaatst worden. De Trophy-lijst is ook identiek aan de PS4-versie, maar zal je dus volledig opnieuw moeten vrijspelen.

VERDICT

9

Atlus heeft met Persona 5 Royal goud in handen en weet die magie sinds kort over te brengen naar Xbox-, pc- en Nintendo-Switch spelers. De PS5-versie, die biedt daarentegen quasi geen meerwaarde. Een bizarre zet van SEGA, al blijft de game natuurlijk een aanrader.

Pluspunten
+ Eindelijk op Xbox, pc en Switch
+ Talrijke in-game extra’s
+ Verhoogd aantal frames per seconde

Minpunten
– Geen meerwaarde op PS5

Persona 5 Royal
Beschikbaar vanaf 21/10/2022
Beschikbaar op PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / Switch / PC
Gespeeld op PS5
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door Johan

Johan startte al relatief snel met gamen op zijn geliefde Videopac G7000 en knokte zich het liefst een weg doorheen zijn eeuwigdurende jeugd met Tekken 3. Na een heuse carrière in de gaming bizz op vervroegd pensioen als bijklusser voor Pragalicious.

%d bloggers liken dit: