Stranded: Alien Dawn is nu beschikbaar in Early Access

Stranded Alien Dawn

Stranded: Alien Dawn, een open-wereld survival game, was een van de opvallendste titels tijdens de Xbox-Bethesda E3 showcase. Vanaf vandaag kunnen we zelf kennismaken met een speelbare versie van deze titel.

Tijdens de early access kunnen spelers als een van de eersten dit spannende planetaire avontuur beleven in de prachtige maar onvergeeflijke berglandschappen van Sobrius, terwijl ze kunnen genieten van regelmatige updates en spannende nieuwe content. Om de behoeften van hun kleine groep gestrande overlevenden te beheren, moeten ze gebruikmaken van de bronnen in de buurt om de crashsite om te vormen tot een bloeiende basis. Beginnend met niets anders dan de basis, moeten de overlevenden bergen, oogsten en hun weg banen van de basisbehoeften zoals bedden en een kampvuur, tot een high-tech fort met automatische verdediging. Met een verscheidenheid aan modulaire bouwstenen en apparaten, van eenvoudig tot groots, is elke steeds evoluerende basis volledig uniek.

In deze bevrijdende nieuwe wereld is inzicht in de onvoorspelbare omgeving van de overlevenden van cruciaal belang. Voor het eerst in early access kun je een wereld verkennen met zijn eigen levendige flora en fauna, terwijl je onderzoek doet en kennis verwerft om de hulpbronnen te beheersen en technologische vooruitgang te boeken. Zoek, jaag en verbouw voedsel, ontwikkel medicijnen, wapens en complexe machines.

Met een breed scala aan overlevenden om uit te kiezen, is het van vitaal belang dat je hun individuele vaardigheden, eigenschappen en unieke achtergrondverhalen gebruikt om ervoor te zorgen dat ze elkaar aanvullen en kunnen samenwerken. Terwijl de groep tot het uiterste wordt gedreven, vechtend tegen aanvallen van buitenaardse dieren, mysterieuze ziektes en extreme weersomstandigheden, staan de overlevenden centraal in elke beslissing van de spelers.

Zorg voor de fysieke basisbehoeften van de overlevenden, zoals voedsel, onderdak en veiligheid, maar ook voor het mentale welzijn van de groep. Help de overlevenden zich aan te passen en te verenigen in ongekende omstandigheden door ze te vermaken, stressvolle situaties tot een minimum te beperken en hun relaties te versterken. Om de groep te laten overleven, moeten spelers innovatieve oplossingen bedenken om tegenslagen te overwinnen en een nieuw pad uit te stippelen, terwijl ze de ultieme keuzevrijheid ervaren.

Stranded: Alien Dawn kunnen aspirant-overlevenden dit alles en meer ervaren, en kunnen ze de komende maanden verdere updates verwachten die boeiende nieuwe content brengen, de systemen van het spel verfijnen en nog meer diepte toevoegen aan deze opvallende buitenaardse wereld.

Stranded: Alien Dawn is nu in early access te spelen op PC via Steam.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: