fbpx

“Trifox is een geweldige Belgische game die ode brengt aan de platformklassiekers”

Trifox

Geen duiding en gewoon in het verhaal gedropt worden is soms ook een optie in games. Een tutorial en korte introductie later gaan we meteen op avontuur. Het hoofdpersonage speel je in gedaante van een vosje dat zich wil wreken op enkele schurken die je huis hebben vernield.

Meer info krijgen we niet maar het is wel duidelijk dat Trifox zijn inspiratie haalde bij de groten der aarde zoals Crash Bandicoot, Jak and Daxter en Ratchet and Clank. Glowfish Interactive maakte en bedacht deze game in hun uitvalsbasis Hangar K, te Kortrijk.

Waarom Wel?

Een sluwe vos met drie gezichten

Alvorens je avonturen echt starten kan je kiezen of je als warrior, engineer of mage de wereld induikt. Een warrior hamert erop los, de engineer leeft met een minigun op zijn rug en een mage bespeelt zijn vijanden met de wondere toverkunsten vanuit Vossenland. Deze drie speelklasses geven je ook de mogelijkheid om Trifox vanuit een ander perspectief te herspelen.

Alles begint in de hub waar je de levels kan kiezen en je class kan uitbreiden. Een interactief centraal punt waar je je vaardigheden op dummy’s kan testen en zo de ideale combo kan creëren om heelhuids door de levels te geraken. Hoe meer munten je verzamelt in de levels, des te meer upgrades je kan kopen om je vos om te bouwen tot een absolute krachtpatser. Vlammenwerpers die je kan neerpoten of tijdelijke schilden helpen je doorheen de avonturen van onze dappere vos.

De omgeving is je vriend en vijand

De omgeving leent je ertoe om je vijanden, die trouwens heel divers zijn, zonder een kogel te verspillen te verslaan. Denk daarbij aan giftige planten of vallen met pinnen die je in jouw voordeel kan gebruiken wanneer je snel genoeg wegspringt en de vijand er de dupe van is. Kleine details die mee bijdragen tot de variatie in Trifox. De bossfights en levels verschillen enorm van elkaar net als de puzzels en het leveldesign. Cartooneske grafische stijl en comfy gameplay is hoe ik de game het best kan omschrijven.

Waarom Niet?

Wie, wat, hoe, waarom?

Niet dat dit echt hoefde in deze twin-stick action-adventure platformer, maar voor mij persoonlijk miste Trifox een verhaal, of toch op z’n minst wat meer achtergrond. Vragen die onbeantwoord bleven tijdens mijn playthrough. Je kreeg wel cut scenes maar zonder enige context.

VERDICT

8

Trifox is een pareltje van Belgische makelij waar ik me geweldig mee geamuseerd heb. Een duidelijke ode aan platformklassiekers maar toch met Glowfish Interactives eigen inbreng en originaliteit. Geweldig uitdagend en pittig op bepaalde stukken maar tegelijkertijd ook heel comfy. Hopelijk komen er nog projecten aan van hen en verliezen deze Kortrijkse vossen hun streken niet!

Pluspunten
+ Herspeelbaarheid
+ Waaier aan verschillende vijanden
+ Leuke puzzels en bossfights

Minpunten
– Te dun verhaal

Trifox
Beschikbaar vanaf 13/10/2022
Beschikbaar op PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / Switch / PC
Gespeeld op PlayStation 5
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”

%d bloggers liken dit: