Waan je Indiana Jones in Phantom Abyss

Phantom Abyss

Rogue-likes zijn al jaren een vaste waarde in (indie)gameland. Het blijft mij echter wel verbazen hoe ontwikkelaars erin slagen om steeds een originele invalshoek te vinden.

Zo ook Team Wiby dat met Phantom Abyss duidelijk gekeken heeft naar de fantastische filmreeks Indiana Jones. In deze game is het namelijk de bedoeling dat je een reliek uit een tempel moet zien te halen. Het enige probleem is dat je pad naar roem bezaaid ligt met een breed scala aan vallen.

Het coole is dat je ervoor kan kiezen om zogenaamde ghosts op te roepen van andere spelers om zo te zien wat je wel (of net niet) moet doen om het reliek te bemachtigen. Oja, en je hebt uiteraard ook een fantastische zweep in je arsenaal zitten om zo sneller door de tempel te slingeren.

Phantom Abyss is momenteel reeds beschikbaar via Steam Early Access, maar wordt op 20 oktober ook toegevoegd aan het Preview Program op Xbox Game Pass.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: