fbpx

Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 40 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Kojima’s wandelepos Death Stranding heeft me helemaal te pakken. Het is dan ook een zekerheid dat ik dit weekend nog heel wat kilometertjes zal stappen en rijden doorheen het bizarre landschap dat de ontwikkelaar/tovenaar in mekaar gebokst heeft. Daarnaast zal ik blijven proberen om online te geraken in Overwatch 2. Ik heb het origineel vaak gespeeld en ben dus wel benieuwd naar de free-to-play formule en nieuwe personages/spelmodi van den 2. En als het tegenvalt, dan is er nog altijd Fortnite om op terug te vallen.

Qua series moet ik natuurlijk het nieuwe/laatste seizoen, de tweede helft hiervan, van The Walking Dead checken. Ik ben echt wel benieuwd hoe dit verhaal uiteindelijk gaat aflopen.


MrRolfson

Dit weekend trek ik er op uit naar de meest afgelegen woestijnen. Niet in het echt jammer genoeg, maar wel in Dakar Desert Rally. Ik ben altijd gefascineerd geweest door deze iconische rallyrace en ben dan ook razend benieuwd wat deze game te bieden heeft.

Ik ben ook beginnen kijken naar Welcome To Wrexham, een docureeks over een Welsche voetbalploeg die overgenomen werd door de Amerikaanse acteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney. Een mooi document waarin we meegenomen worden naar een klein mijnwerkersdorpje dat op z’n kop wordt gezet door de broodnodige overname van hun geliefde club.


Jim

Dit weekend begeef ik me nog steeds op Tsushima waar ik elke stukje van de map wil verkennen en het verhaal zich begint te ontplooien. Ik zit zo’n 10 uur ver in de game en heb van iedere seconde gameplay al ten volle genoten. Daarnaast ga ik ook een effort doen om nu wel tier 100 te halen op Fortnite.

Het weekend sluiten we af met Fargo waaraan ik verknocht ben geraakt sinds het aanraden van RoMa. Maar eerst voetbal ‘s middags met KV Mechelen – RSC Anderlecht. Hopelijk begint het tij te keren want de malaise heeft echt wel lang genoeg geduurd. Hoop doet leven zong een groot Vlaams zanger ooit… .


RoMa

Somber was mijn voorbije week, die ik onverwachts bijna volledig in het hospitaal doorbracht. Onder deze trieste omstandigheden kreeg ik een prachtige game cadeau genaamd Gris. Ferme moraalboost. In Gris krijg je een geweldige 2D platform-ervaring met een soundtrack die me helemaal in trance bracht. Ergens dit weekend speel ik deze indie topper met veel plezier uit.

Isonzo is nog steeds het strijdtoneel waarop ik online oorlog voer. Schieten op de Italiaanse bergwanden blijft episch.

Er is heel wat interessants op Netflix dezer dagen. Praga nam Dahmer als suggestie in onze laatste podcast episode en ik wil het ook dringend een kans geven. Ik ben altijd geïnteresseerd in waargebeurde feiten. Crime stories kunnen gruwelijk zijn maar evenzeer meeslepend en confronterend.


High_LordWolnir

Ja lap, het is zover. Ik ben weer helemaal geobsedeerd door Ultimate Team. Hoewel ik voldoende kwalificatiepunten verzameld heb, acht ik het nog te vroeg om dit weekend al deel te nemen aan de allereerste FUT Champions. Ik gun mezelf een week extra de tijd om nog een aantal versterkingen te halen op cruciale posities. Na een jaar FIFA te hebben overgeslagen, beleef ik aan FIFA 23 weer plezier.

Op zaterdag waag ik mezelf nog eens aan een escape room. Benieuwd of mijn jarenlange ervaring als gamer van pas gaat komen om in real life uit een fictieve ontsnappingskamer te komen. Misschien nog eens naar de film ‘Escape Room’ kijken om in de sfeer te geraken?


auron_sagara

Dit weekend ga ik verder aan de slag met Sam in Death Stranding Director’s Cut. Ik heb het hier al enkele keren aangekaart, maar tis een ongelooflijk straffe game. Ik zit ondertussen in chapter 5 en de actie-momenten komen meer en meer de kop opsteken. Naast pakketjes rondbrengen heb ik me ook beziggehouden met het aanleggen van wegen, zodat het brengen van pakketten vlotter verloopt. Hideo Kojima is een ware held.

Aanstaande maandag wordt mijn dochter 14 jaar, dus gaan we dit alvast op zaterdagavond vieren. Ze voorspellen goed weer dus ik ga voor de laatste keer dit jaar nog eens barbecueën. Dit samen met het gezin, ouders en schoonmama met haar vriend.

Qua series hebben we de eerste aflevering van Grond bekeken op Netflix, maar hebben we deze terug diep in de grond gestoken, want ik en het vrouwtje vonden er echt niks aan. We gaan ons nu wagen aan de Zuid-Koreaanse reeks The Silent Sea op Netflix.


Frumberto

Lvl 80 is binnen, de raids zijn geopend, het gearen kan beginnen. Wrath of the Lich King Classic heeft mij helemaal in de ban, net als 14 jaar geleden. Grote verschil is dat ik toen 14 jaar was en World of Warcraft maar half snapte. Samen met een hoop kameraden proeven we van het gamen als weleer, tot in de late uurtjes zonder zorgen.

Cobra Kai seizoen 5 brengt weer wat oude bekenden uit de Karate Kid films naar de Netflix serie. Er zit wat te veel high school drama in de serie verwikkelt, maar daar kan ik al een chance doorkijken. De karate kicks en goeie humor maken veel goed!


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: