FIFA 23’s anti-cheat systeem is al naar de knoppen…

fifa-23

Hoe stevig studio’s ook hun best mogen doen, volgens mij gaan we nooit verlost geraken van die cheatende mofo’s. Als ze niet kunnen winnen, dan gaan ze maar cheaten, maar hoe fier moet je dan zijn op je overwinning?

Ik durf gerust te zeggen dat ik als 55-jarige al heel wat (veel) jongere spelers op eerlijke wijze heb afgetroefd in games als Fortnite. En één ding kan ik met de hand op hart zeggen: ik heb nog nooit gecheat! En ik ben daar fier op. Vraag het maar aan mijn coöp-buddies.

Maar sommigen kunnen het hun dus niet laten, en hoe hard EA ook zijn best doet/deed om FIFA 23 te beschermen tegen dit soort wantoestanden, hun anti-cheat systeem voor FIFA 23 werd al omzeild.

De pc-versie van FIFA 23 bevat de EA AntiCheat (EAAC) software die moet voorkomen dat bestanden en software in het spel worden geïmplementeerd. Sommige spelers hebben echter al ontdekt hoe ze dit systeem kunnen omzeilen om extra overwinningen te verdienen, tegenstanders uit te schakelen en hun statistieken op te krikken.

Twittergebruiker AsarJR zou undercover een Discord-server zijn binnengegaan en getuige zijn geweest van de verkoop van cheat-tools. De gebruiker twitterde: “FIFA 23 is nog geen week uit en er zijn al veel cheat tools gemaakt, maar EA heeft een AntiCheat uitgebracht die de sterkste AntiCheat op aarde zou zijn. Ok, kijk hier eens naar.”

Dweilen met de kraan open zeker?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)