De gamereleases van oktober (Modern Warfare 2, A Plague Tale: Requiem, Overwatch 2, Scorn, Gotham Knights,…)

Oktober is traditiegetrouw een maand voor de grote kanonnen. En of die zullen knallen dit jaar. Schietfestijnen zijn er met Overwatch en Call Of Duty. Diepgaande verhalen krijgen we via A Plague Tale en Gotham Knights. Japanse gekte is er dankzij No More Heroes en Dragon Ball. Scorn zorgt voor een portie horror tijdens de ontsnapping, LEGO voor een portie rust tijdens de ontspanning. Ook voor sport- en racefanaten is er nieuw speelgoed. (Bijna) iedereen blij!

4 oktober

Overwatch 2 (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Het wachten is over voor alle Blizzard-fans die zo genoten hebben van het eerste deel. Overwatch 2 is de opvolger van de immens populaire en kleurrijke team-based shooter van de makers van WoW. Elk partijtje op deze nabije-toekomst aarde ontaard in een tactisch steekspel tussen twee teams van zes. Je kan kiezen uit een enorm uitgebreide en diverse cast van heroes, elk met hun eigen unieke wapens en abilities. Deze shooter gaat meteen free-to-play en kiest dus voor een andere aanpak dan voorheen. Dat de online duels nog steeds nagelbijtend spannend zullen blijven staat vast.

11 oktober

No More Heroes 3 (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Travis Touchdown maakt al sinds vorig jaar furore op de Nintendo Switch met NMH3 en breekt nu op alle platforms door. In deze action-adventure mag je je verwachten aan een brutale portie hack-and-slash met de nodige chaos. Santa Destroy ligt onder de voet van een buitenaardse invasie en kampt weer met een acuut heldentekort. Travis kan de open wereld ontdekken, zich verdiepen in randactiviteiten en rondraken op z’n bad ass motorcycle “The Demzamtiger”. De laatste mep is nog lang niet gegeven in deze Japanse titel die graag over the top gaat.

12 oktober

LEGO Bricktales (PS4, Xone, PC, Switch)

Onze eigenste MrRolfson moet gelukkig niet lang zoeken naar nieuw LEGO-materiaal om de zure smaak van LEGO Brawls weg te spoelen. Bricktales kan moeilijk nóg slechter doen. Blokje per blokje bouw je jouw creaties uit en help je puzzels oplossen in Bricktales. LEGO brengt meerdere diorama’s tot leven waarbinnen jij de bewoners dient te helpen. Van de jungle tot de woestijn, van middeleeuwse kastelen tot moderne steden: overal sla je aan het bouwen. We gaan zowel tropisch als futuristisch om onze grootvader te helpen zijn oud pretpark opnieuw op te bouwen. Als een echte familieman en globetrotter redden we het amusement, één blokje per keer!

13 oktober

WRC Generations (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

De laatste WRC-titel die gebruik maakt van de officiële licentie, die moet generaties meegaan. Daarom werd er voor de naam Generations gekozen. Deze rally-racesim biedt de meest uitgebreide ervaring aan qua speelopties, parcours en racepiloten. De nieuwste tracks zoals de rally van Zweden staan nu ook op de kalender. De developers beloven de community langdurige support. Tijd dus om de schokgolven van je stuurset duchtig te testen doorheen de modderstroken van Ieper. WRC dropt je meteen in de actie en belooft het allerbeste van jouw stuurkunsten te eisen. In de nieuwe hybride modellen of de oude klassiekers: in elke cockpit zal je zweten onder je helm.

14 oktober

Dragon Ball: The Breakers (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Het moet niet altijd in een horrorsetting zijn dat we asymmetrische online multiplayer games spelen. Ook in het Dragon Ball-universum is overleven simpeler gezegd dan gedaan. 7 “ordinaire” bewoners nemen het op tegen de grootste vijanden van het DB-universum. Cell, Frieza en Buu hebben hun zinnen gezet op totale vernietiging. De enige optie is vluchten en hiervoor zal je moeten samenwerken. Probeer je iedereen te redden of laat je jouw maten achter in de vernieling? The Raider ligt altijd op de loer om jouw leven te beëindigen. Je kan zelf ook in de huid van de slechterik kruipen en totale vernietiging brengen in de grote open maps.

NHL 23 (PS4, PS5, Xone, XsX)

EA Sports maakt tegenwoordig bij al z’n sport franchises de belofte om totaal realisme na te streven. Bij NHL 23 vertaalt zich dat in enkele nieuwe gameplay-toevoegingen zoals de “Last chance puck movement”, waarbij je al vallend toch nog kan passen of schieten. Meer realisme komt er ook door tientallen nieuwe animaties, grootse volksliederen-filmpjes en extra customisation-opties. Dat het er op het ijs altijd fel aan toe kan gaan is algemene kennis en ook in 23 is er geen zachte hand. Helm op en beuken maar.

Scorn (Xone, XsX, PC)

Verlaten en vervallen. Rot, bloedend en etterend. De wereld van Scorn vormt geen mooie vakantiekaart. Deze horrorgame laat je in first person view achter met een constant angstgevoel. De omgeving is onheilspellend, ongemakkelijk en onlogisch. Je hinkt constant achter de feiten in deze lugubere wereld vol monsters en kwaad. De grafische gore is zeer aanwezig. Scorn laat je achter in een doolhof vol puzzels waarbij je aan inventory management doet tussen de gruwel door. Er is weinig geweten over deze gebroken wereld waarin je verzeilt bent geraakt. Is ontsnappen zelfs überhaupt wel mogelijk?

18 oktober

A Plague Tale: Requiem (PS5, XsX, PC, Switch)

A Plague Tale: Innocence was een game die velen bij de keel greep (Praga en mezelf incluis). De prachtige single player bracht een meeslepend verhaal doorheen het Frankrijk van 1349, geteisterd door de plaag. Amicia en haar jonge broer Hugo slaan op de vlucht als ze worden achternagezeten door soldaten. Unieke gameplay, emotionele verhaallijnen en levendige omgevingen zorgden voor een verdoken topper. Het vervolg Requiem belooft verder te bouwen op deze succesformule. Meer van hetzelfde kan in dit geval enkel goed nieuws zijn. Wie op kan tegen een legioen aan smerige ratten op z’n scherm wacht een groots avontuur.

21 oktober

Gotham Knights (PS5, XsX, PC)

Gotham City is nog nooit zo dynamisch geweest als nu. Jammer dat Batman en politiechef Gordon er niet meer zijn om er van te genieten. Na de dood van onze helden is het aan Batgirl, Red Hood, Nightwing en Robin om de touwtjes in handen te nemen. In deze action RPG viert de misdaad hoogtij tijdens het rouwproces voor Batman. Je kruipt in de huid van de nieuwe garde superhelden die het opnemen tegen Clayface, Penguin, Harley Quinn, Mr. Freeze, The Court Of Owls en vele anderen. Gelukkig is Alfred nog onder de levenden, zodat de thee altijd perfect gezet zal worden.

New Tales From The Borderlands (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Het leven in Promethea is standaard al geen lachertje. In New Tales From The Borderlands neem jij de beslissingen van drie lieve losers tijdens de ergste dag van hun leven. Een buitenaardse invasie, een leger aan robots, gruwelijke monsters en de klauwen van meedogenloos kapitalisme: er is genoeg om kaal van te worden. Net zoals de beste Telltale-games van weleer maken jouw keuzes een wereld van verschil in deze toekomst. Het lot van de planeet hangt er misschien zelfs vanaf. In een game waarin bevroren yoghurt een dodelijk wapen wordt zullen ook de keuzes niet alledaags zijn.

28 oktober

Call Of Duty: Modern Warfare 2 (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

“F*cking campers! Klotesnipers! Waar is het team? Gaat er nu echt niemand naar die objective?” We mogen ons opmaken voor lange sessies vloeken en knallen met de nieuwe COD. Dit jaar staat Infinity Ward als developer aan het roer en zij brengen MW2. De moderne oorlogsvoering zal volgens de makers de meest diepgaande multiplayer ooit brengen. De single player campaign belooft dan weer een filmische ervaring te zijn. Van het online gedeelte was ik in m’n preview nog lang niet overtuigd maar COD blijft meestal wel qua basis kwaliteit. Dat je reflexen weeral vliegensvlug zullen moeten zijn staat vast. Weg met alle tactiek, we rushen allemaal naar B!

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.